miércoles, 26 de agosto de 2009

TAGLIATELLE AMB CLOÏSES AL VI BLANC

La recepta es pot fer igualment amb pasta seca, però val la pena fer-la amb pasta fresca.



-400 G de pasta fresca (recepta més endavant) -
-1 Kg de cloïsses fresques
-3 / 4 grans d'alls a làmines
-julivert
-250 Ml de vi blanc
-oli d'oliva
-sal i pebre


Deixar les cloïsses en aigua amb sal perquè expulsint les restes de sorra durant un parell d'hores. Escórrer i reservar.

Posar l'oli en una cassola i fregir els alls.Afegir el julivert picat.
Tirar les cloïsses i el vi, i coure fins que s'obrint.
Rebutjar les que no s'hagin obert. Coure uns 5 m. a foc mitjà.



Bullir la pasta, escórrer i afegir-les cloïsses.
Condimentar-la amb el pebre al gust.
Donar-li unes voltes perquè la pasta agafi el gust i ja està. Servir-la ràpid i bon profit.


La recepta original porta les cloïsses senceres, jo les he tret de les petxines.




PASTA "Fatta a casa" com diuen els italians.


-400 G de farina
-4 Ous
-10 G de sal
-10 Gr d'oli d'oliva (Si teniu una amassadora o panificadora molt millor)


Barrejar tots els ingredients fins a tenir una massa homogènia i elastica.

Reservem a la nevera 30 m. embolicada en paper film.

Amb la màquina d'estirar la pasta fem làmines, començant del major gruix al menor de manera gradual.

Si la massa està molt humida l'anem enfarinant a cada passada i si per contra esta seca (ho sabrem perquè se'ns trenca) tornem a pastar amb una mica d'aigua. (L'aigua l'afegirem a cullerades, no sigui que ens passem )

Anem reservant les làmines estirades o penjades en un assecador.


Canviem l'accessori per tallarines i anem passant les làmines, que en estar una mica seques no es s'enganxaran i sortiran les cintes perfectes.

Les deixem assecar uns 10 m. i ja les podem coure 2 m en aigua bullint amb sal.


La pasta fresca no és per fer-la cada dia perquè és una mica entretingut però no és difícil, i el sabor és una recompensa a l'esforç de fer-la.

2 comentarios:

  1. El nostre repte és fer pasta a casa!!! la teva creació marinera és un luxe pel paladar. Molts petons.

    ResponderEliminar
  2. Hola Cuina Vermella! De veritat que si ho proveu no se si menjareu de la seca...I aquests tagliatelles costa més escriure la recepta que ferñlos i estant molt bons. Ptons

    ResponderEliminar