miércoles, 24 de febrero de 2010

PA AMB XOCOLATA I NABIUS


Posted by Picasa
Aquest pa el vaig probar fa temps a casa de la Mònica de BonsFocs. http://bonsfocs.blogspot.com/2009/05/arandanos-y-chocolate-un-regalo.html
És perfecte per a esmorzars i berenars, sucat amb mantega si es vol i amb un got de llet.
Jo ho he adaptat amb la recepta de pa rústic que em dóna molt bon resultat.

PREFERMENT
150 gr d'aigua
10 gr de farina de força
5 g de llevat sec
MASSA
Preferment 500 g de farina de força
250/300 gr d'aigua
15 gr de sal
20 gr de sucre
una tassa de nabius secs
una tassa de gotes de xocolata

Fem el preferment i ho reservem.
Al dia següent, fem la massa i li afegim el preferment.
Jo ho poso en un bol, ho tapo i a la nevera.
Al dia següent, el trec de la nevera i ho deixo reposar una hora + o -.
Després pasto, i ho deixo reposar 15 min.
Llavors, estiro la massa, estenc la xocolata i els nabius i li faig uns plecs intentant que quedi tot dins de la massa i ben repartit.
Li dono forma, en el meu cas de pagès, i deixo reposar tapat amb un drap de lli fins que hagi doblat el seu volum.
Li espolso una mica de farina per sobre i li faig els talls.
Al forn, 220 º , 45/50 min.
Si es daura massa baixo el forn a 200 º i ho tapo amb paper d'alumini.
Es treu i es deixa reposar damunt d'una reixa fins que aquest totalment fred.

 Jo faig servir la panificadora per fer el preferment, i ho deixo tota la nit.
Al dia següent, li afegeixo els ingredients de la massa i poso el programa massa pujada i després segueixo els mateixos passos que si ho fes tot manual.

EN RESUM
Preparar el preferment.
Reservar.
Barrejar amb la massa.
Pastar, fer la primera llevat i reservar a la nevera12 hores.
Treure, temperar, pastar i afegir la xocolata i els nabius.
Donar forma i deixar llevar.
Enfarinar i fer els talls.
Enfornar.
Refredar a sobre d'una reixeta i deixa reposar.

7 comentarios:

  1. La cuina dels bons focs és una autèntica meravella, però el teu pa, estimada amiga, sobrepassa a tots els elogis que et pugui fer. Enhorabona. Molts petons.

    ResponderEliminar
  2. Això és un tres en un: el pa, la xocolata i la peça de fruita tot junt! Un berenar complet al 100% ;)

    ResponderEliminar
  3. Fabulós aquest pa, i amb la xocolata ja incorporada. Qué deliciós!!

    ResponderEliminar
  4. Quin goig de pa!. Diuen que mengem amb els ulls, amb aquest pa, no m'estranya!.

    ResponderEliminar
  5. Cuina Vermella, moltes gràcies. Petons
    Gemma, si que és un bon berenar, si.;)
    Anna, perfecte per la canalla. Petons
    Glòria, i amb l'olfacte, l'olor que fa acabat de fer...Una abraçada.

    ResponderEliminar
  6. Quin pa més bonic que t'ha quedat!! Enhorabona!! Fa mooooolt de goig i de ben segur que boníssim!
    Petons!

    ResponderEliminar
  7. Merçe, moltes gràcies. Una abraçada.

    ResponderEliminar