martes, 8 de junio de 2010

CROQUETES DE FORMATGE I PERNIL


Croquetes del llibre de la Mireia Carbó "LA CUINA ET DÓNA JOC" i com totes les seves receptes surt perfecta. Us les recomano.
Ingredients:
-60 gr de mantega
-60 gr de farina
-350 ml de llet
-1 rovell d'ou
-100 gr de formatge manxego tendre ratllat
-50 gr de pernil salat
-Oli d'oliva
Per l'arrebossat:
-farina
-ou
-pa ratllat
PREPARACIÓ
1.-En un cassó és fon la mantega. S'afegeix la farina i sense parar de remenar ho fem coure durant 1 minut.
2.-Afegim la llet freda, poc a poc i remenant amb un batedor de à fins que la barreja espesseixi una mica.
3.-Afegim el rovell d'ou i el formatge ratllat, el pernil tallat a dauets. Salpebrem i ho treiem ràpidament del foc.
4.-Deixem refredar la pasta de croquetes dins d'una safata, quan estigui freda, coberta amb film de cuina transparent a la nevera.
6.-Quan la pasta sigui ben freda, donem forma a les croquetes i les passem per farina, ou i pa ratllat.
7.-Fregim en abundant oli calent.

Al fregir-les s'ha de procurar no posar massa croquetes en cada tongada, per evitar que l'oli és refredi i s'obrint.
Si doblem les quantitats dels ingredients les podem congelar (abans de fregir-les) i ja les tenim per a la següent vegada.

3 comentarios:

  1. Les receptes de la Mireia tenen l'èxit assegurat!!! Visca les croquetes casolanes de tota la vida! :)

    ResponderEliminar
  2. M'afegeixo al que diu la Gemma.
    Està comprovat que les coses més senzilles i tradicionals son moltes vegades amb les que més gaudeixes.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. Gemma, Josep: la cuina de sempre, la de les avies agrada a tots i la Mireia és una garantia.;)

    ResponderEliminar