miércoles, 9 de junio de 2010

SALMOREJO


Un entrant lleuger, que ho té tot: és fàcil, es fa amb ingredients que tenim a casa, té un munt de vitamina C i el podem tenir preparat amb antelació.

-1kg de tomàquets madurs
-2 grans d'all
-150 g de pa del dia anterior.
-100gr d'oli d'oliva verge
-30 gr de vinagre de vi blanc
-Sal 

Acompanyament
-3 Ous durs picats.
-50 G de pernil serrà a tiretes.


Thermomix.
Posar al vas els tomàquets sense pelar i els alls, 30 segons, v 5.
Afegir el pa i el vinagre, tritureu 30 segons v. 5. Després 2 min. v. 10. Mirar si el tomàquet està totalment triturat, sinó programar una mica més.
Abocar l'oli, sal al gust. Programar uns segons.

Tradicional
Tritureu amb el minipimer els tomàquets pelats, les dents d'all, el pa i el vinagre. Quan sigui un pure fi, afegir l'oli i la sal al gust i barrejar bé,

En els dos casos:
Posar en una plata de servir o en bols i guardar a la nevera.
En el moment de servir, adornar amb el pernil, l'ou dur picat i un rajolinet d'oli.

S'ha de servir fresquet. Ha de quedar espès com un pure, la textura és diferent de la del gaspatxo que és més liquida, es tracta d'una crema.
L'oli s'afegeix al final, si ho passem tot plegat ens quedara d'un color més rosat.
A mi m'agrada utilitzar els tomàquets de pera, en tot cas han de ser molt vermells.
L'all perquè no repeteixi, es talla per la meitat i se li treu el germen

Posted by Picasa

8 comentarios:

  1. A casa som més de gaspatxo, però el salmorejo és una variació fantàstica, me l'apunto!
    Jo també prefereixo els tomàquets de pera ;)

    ResponderEliminar
  2. Ens apassiona, a casa en mengem un munt cada any. Ara només falta que ens faci el bon temps. Moltes gràcies estimada amiga!!

    ResponderEliminar
  3. Hola Gemma, i també uns bons tomaquets de pagèsd'aquells tant vermells i amb tant bona olor! Un petó.
    Hola Vermells, a l'estiu coses fresquetes...Una abraçada.

    ResponderEliminar
  4. En varem menjar per primera vegada a Còrdova, quin millor començament? Deliciós!.

    ResponderEliminar
  5. Hola Glòria, buscant info. per internet he vist que el Salmorejo és cordovès. Una abraçada.

    ResponderEliminar
  6. No n' hem menjat mai. Ha de ser molt bo, ho provaré!

    ResponderEliminar
  7. Hola Anna, segur que tu pots trobar tomaquets de veritat, d'aquells vermells que fan tant bona olor...i encara sera més bó.Ptons

    ResponderEliminar
  8. Nosaltres també en mengem, com a mínim, un cop per setmana: la TMX ens foterà una demanda per sobreexplotació XDDD

    ResponderEliminar