lunes, 14 de junio de 2010

SÍPIA AMB SALSA D'ATMELLES


Tinc la sort de tenir un pescador a casa, el que significa que moltes vegades disposo de peix fresc. D'octubre a març és l'època de les sípies i aquestes son de les últimes que vaig congelar.
Aquesta recepta és d'aquelles de sucar pa ...



SÍPIA EN SALSA D’ATMELLES
-1 kg de sipies
-brou de peix
-1 ceba grossa
-1 tomàquet
-50 gr d’atmelles
-2 grans d’alls
-uns brins de safrà
-julivert
-sal i pebre
-1 llesqueta de pa
-una copeta de vi blanc
-oli d’oliva
Netegeu les sípies i feu-les a trossos.
En una paella amb oli fregiu la llesca de pa i reserveu.
Fregiu la ceba fins que estigui rossa i afegiu els alls pelats i tallats a trossets. Desprès el tomàquet tallat petit i quan casi estigui fet tireu-hi el vi blanc.
Quan tot sigui ben sofregit, casi confitat retire-ho del foc, afegiu-hi les atmelles, la llesca de pa,el pebre, el julivert, el safrà i una mica de brou. Tritureu-ho al minipimer.
En una cassola de fang poseu una mica d’oli, quan sigui calent tireu-hi les sipies, remeneu-les un parell de vegades i afegiu el sofregit.
Deixeu que facin xup-xup fins que les sipies s’estovin, si cal tireu-hi una mica de brou.
Jo les serveixo en la mateixa cassola, ben calentes.


És important vigilar la cocció: a foc lent i remenant sovint perquè no se'ns enganxi a la cassola.
Si voleu utilitzar la tinta, afegir al sofregit abans de triturar-lo.
M'agrada acompanyar-lo d'arròs blanc i així tinc un plat únic.
Si no teniu brou, podeu fer servir aigua calenta.
Si teniu la sort d'aconseguir sípies, calamars o pops i voleu congelar no se us acudeixi netejar-los, es congelen bruts i es descongelen i es netegen abans de cuinar-los.
Les mesures són aproximades, si voleu utilitzar més ceba o més tomàquet ho adapteu al vostre gust.

3 comentarios:

  1. Quina sort poder gaudir de peix pescat a casa... i quina enveja!
    Aquesta slasa és d'aquelles de sucar pa, mmm....
    No sabia que era millor congelar les sipies brutes, gràcies pel consell!

    ResponderEliminar
  2. Nenaaaaa, quina sort que tens, un pescador a casa!!! Ja ho veig, ell et porta el peix i tu el compenses amb aquests guisats tan bons que surten de les teves cassoles!! Un petó.

    ResponderEliminar
  3. Hola Gemma, i un altre truquet: si tens peix blanc i l'has de congelar treu-li les tripes i congela sense que toqui l'aigua dolça.;)Una abraçada.
    Hola Txell i Quique, fem el que podem...tant un com l'altre;)Una abraçada.

    ResponderEliminar