martes, 13 de julio de 2010

FLORÈNCIA




Aquesta ciutat provoca unes vibracions molt especials, "ti fa tremare" com diuen els florentins.


Florència és la capital de la Toscana, una de les regions més boniques de Italia, i en aquesta ciutat l'art s'exhibeix com en una gran museu a cel obert: Esglésies de marbre, palaus de rics mercaders, places i galeries dissenyades per genis renaixentistes ... miris on miris l'art i la història ho inunden tot.


Explorar Florència és un plaer, però cal anar "piano, piano", i sobre tot a peu: passejant, recorrent les seves places, explorant les ribes del riu Arno, visitant els seus museus ...


Un dels avantatges de la Florència renaixentista és que si ens cenyim a la ciutat tot queda a prop, una de les desavantatges consisteix en la quantitat de turistes que hi ha i les cues immenses que hi ha a tot arreu.


Segons la Unesco el 60% de les obres d'art més importants del món es troba a Itàlia i més de la meitat d'elles a Florència.

2 comentarios:

  1. Ah! Florència, fa molts anys que em te el cor robat. Quantes coses per veure!, quantes coses per admirar! Pintura, escultura, arquitectura... Per cert, una de les fotos es San Miniato al Monte?
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Hola Josep, no, és la façana del Duomo, Santa Maria del Fiore presa de manera que no surten les torres. Florència és una maravella i tens molta raó, hi han tantes coses per veure...Una abraçada.

    ResponderEliminar