lunes, 20 de septiembre de 2010

PA INTEGRAL AMB BUTTERMILCH, PASTANAGA i NOUS









PA INTEGRAL AMB BUTTERMILCH, PASTANAGA i NOUS.
PANIFICADORA I TRADICIONAL
Una nova recepta de pa, daurat, una mica dolç, amb una molla una mica humida i molt saborós. És perfecte per prendre'l amb formatge.

INGREDIENTS
 - 275 de buttermilch
 -1 cullerada d'oli d'oliva

 -1 cullerada de mel
 -1 culleradeta de sal
 -200g farina de força

 -150g farina integral
 -1 culleradeta llevat sec
 -2 pastanagues petites ratllades o picades molt fines.
 -1 grapat de nous
-llavors de lli

PREPARACIÓ PANIFICADORA
Posar els ingredients líquids per aquest ordre: buttermilch, oli, mel.
A continuació les farines, la sal i el llevat. Quan dóna el senyal afegim les nous i la pastanaga.
Programa: pa integral.
Un cop ha finalitzat el traiem de la cubeta i el deixem refredar.
PREPARACIÓ TRADICIONAL

En un bol gran posem les farines i el llevat, tirem la resta dels ingredients (excepte la pastanaga i les nous) i barregem amb una espàtula fins que la massa comenci a formar-se.
Traiem la massa i la posem a la taula.
Seguim pastant fins a obtenir una massa ferma però fàcil de treballar. Ha de quedar una massa ni molt enganxosa ni molt dura.
En aquest punt afegim la pastanaga i les nous. Formem una bola i deixem reposar una hora.

Tornem a pastar, formem una altra vegada una bola i deixem reposar una altra hora.Amb cura, fem els talls i passem a la safata del forn.
Forn preescalfat a 250 º, 5 minuts i baixem la temperatura a 220 º.
+  o - 35 minuts foc amunt i avall.


COSASSSS ....
El buttermilch l'he trobat al Lidl.
De vegades he utilitzat un iogurt i aigua fins obtenir els 275 gr i queda també molt bo.
El líquid ha d'estar a temperatura ambient.
Les llavors que he posat són de lli daurat, però això va a gustos.
No totes les farines absorbeixen igual, si veiem que necessitem afegir  més líquid, ho fem a cullerades, així segur que no ens passem.
Això és igual tant si fem el pa amb la panificadora o a mà.

La taula de treball hem  enfarina-lar el mínim, si la massa és molt enganxosa anem fent reposos de 5m, fins que la puguem treballar bé. Ha de ser una massa tova i elàstica.
Els repòs els faig en un bol gran tapat amb un plàstic.
Les pastanagues han d'estar ratllades molt fines.
Importantíssim el cop de vapor: polvoritzar aigua al forn just abans de ficar el pa al forn
.
Posted by Picasa

7 comentarios:

  1. Felicitats! té molt bona pinta, el primer pa que vaig provar de pastanaga va ser a Alemanya i estava boníssim segur que les nous el milloren ;-)
    Petons

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Mònica! Vaig pensar que si el pastís de pastanaga está tabt bó, perquè no probar de fer un pa, i la veritat és que ens ha agradat molt. Fins aviat;)

    ResponderEliminar
  3. Hola Maia, aquest pa es deliciós!!!
    Pero no el puc copiá, sen dona malamente fer pá...
    Pero soc adicta a tot tipus de pa.
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Ostres, quin pa més original, amb pastanaga i mel... i buttermilch, que no he tastat mai!
    M'imagino que deu quedar molt gustós i un pèl dolç, ideal per prendre per esmorzar :)

    ResponderEliminar
  5. oooooooh!! quina ilusió el comentari sobre les madalenes, són bones i fàcils, eh? :D

    I aquest pa... ha de ser bonissima aquesta combinació! Fa dies que comentem que tenim ganes de fer un pastís de pastanaga, però potser et copiem la idea! ;)

    ResponderEliminar
  6. Quina bona combinació amb les pastanagues i les nous. Ha de ser super gustós, i amb formatge.... mmmm

    ResponderEliminar
  7. Hola Margot, t'has de fer amb una panificadora. ;)Petons
    Hola Gemma, te un punt dolç pero no massa. Per esmorzar amb melmelada i també amb formatges o pates esta molt bó.Una abraçada.
    Hola Fogons, el bescuit de pastanaga és dels que més m'agrada. Una abraçada.
    Hola Anna, jo el vaig fer per acompanyar una tabla de formatges i va volar, tot i que als nanos el pa integral no és el que més els hi agrada pero aquest si que va tindre exit. ;)

    ResponderEliminar