miércoles, 30 de septiembre de 2009

AURORA BOREAL, Asa Larsson


Aquesta novel-la va ser publicada a Suècia el 2003 i aquí el maig del 2009 per la qual cosa és anterior al fenomen "Stieg Larsson" (sembla que Larsson és a Suècia com aquí Perez o Garcia ...)
L'autor de Milleniumm, va explicar que se la va haver de llegir d'una tirada sense poder-se aturar fins que el va acabar.( no se si això és cert ho és una estrategia dels editors per vendre més)
Aurora Boreal va obtenir el Premi de l'Associació d'Escriptors Suecs de Novel-la Negra a la Millor Primera Novel-la. Va tenir tant d'èxit que ràpidament va ser portada al cinema. Ha estat traduïda a setze idiomes i només a Suècia ha venut més d'un milió d'exemplars.
L'autora, Asa Larsson (amb una boleta a sobre l'A que no he pogut posar...)va néixer a Kiruna, lloc on transcorre la novel.la,va estudiar dret i va exercir d'advocat igual que el seu personatge Rebecka Martinsson, abans de dedicar-se només a la literatura.
És una novel.la molt ben escrita, podria dir que és una "clàssica novel.la negra" sinó fos perquè els personatges principals són protagonistes femenins, amb una trama que atrapa des de la primera pàgina.
En l'argument hi ha de tot: negocis bruts, amors incestuosos, sectes religioses, odis,vergonyas familiars, política però tot està molt ben resolt.
Es un llibre que m'ha sabut a poc per l'addicció que crea des del principi, és la novel.la que he llegit més ràpid aquest any i sobretot ha sigut un llibre molt fresquet... http://es.wikipedia.org/wiki/Kiruna
En una església de Kiruna ha aparegut el cadàver mutilat del predicador més famós de Suècia, Viktor Strandgaar.La seva germana, que ha trobat el cos, es converteix en principal sospitosa. Sense saber a qui recórrer, demana ajuda a una amiga de la joventut, Rebecka Martinsson, que ara viu a la capital. Aquesta retorna al poble decidida a ajudar a la seva antiga companya.
Sens dubte, les condicions de vida a Kiruna dificultaran la seva investigació, ja que es troba al nord, sumida en la llarga nit polar, i els seus veïns no col.laboraran massa.
Només una singular i capaç policia embarassada, Anna Maria Mella, li prestarà la seva ajuda.
A poc a poc, aniran descobrint que en aquell pacífic poble no tot és el que sembla FONT: Seix Barral

5 comentarios:

  1. Apuntada! Em ve de gust alguna cosa de novel·la negra...
    L'autora és parenta de l'Stieg?

    ResponderEliminar
  2. Hola Gemma, ja hem dirás que et sembla. I no, no te rés a veure amb l'Stieg Larsson, aquest cognom per Suecia sembla que és molt comú. Un petó

    ResponderEliminar
  3. Si l'has llegit tan ràpid, per alguna cosa serà!. Queda anotada a la llista!.

    Fins aviat

    ResponderEliminar
  4. Bé jo també me l' apunto. Ara tinc la primera del Larson per llegir. Ja veig que has contestat a la Gemma que no són parents. Jo també m' ho he pensat.
    ptns.

    ResponderEliminar
  5. Quina casualitat, aquest llibre me l´ha passat la meva mare fa uns dies...ara encara em ve més de gust començar-lo...petonets

    ResponderEliminar