lunes, 30 de noviembre de 2009

PASTÍS DE XOCOLATA GUINESS

PASTÍS DE XOCOLATA GUINESS






Avui un pastís sorprenent per un dels ingredients, però des que el vaig veure al blog de Trotamundos que tenia en ment de fer-ho en una ocasió especial i que millor que donar-li una sorpresa al meu fill en el seu aniversari i fer-li el Pastís de Xocolata Guiness, que per a ell és la millor cervesa del món...
El blog de Trotamundos te unes receptes delicioses i unes fotos fantàstiques: http://delicatessen-world.blogspot.com/2009/02/tarta-de-chocolate-guinness-guinness.html

Les meves fotos no li fan justícia, però és un pastís sucós i suau com pocs.
És una bomba calòrica per la cantitat de mantega que porta, però un dia és un dia.

 Ingredients:
-250 Ml cervesa negra Guinness
-250 Gr. mantega
-75 Gr. cacau en pols (vaig utilitzar Valor)
-400 Gr. sucre
-140 Ml. de nata líquida per muntar
-2 Ous
-1 cullaradeta de vainilla líquida (jo no tenia i he posat un sobre de sucre vainilla)
 -250 Gr. farina per rebosteria
-2 '5 cullaradetes de bicarbonat (jo li he posat un sobre de llevat Royal)

Per al frosting
-300 Gr. formatge tipus philadelpia
-150 Gr. sucre glas
-360 Ml. nata líquida per muntar

PREPARACIÓ:
 Posem en una olla la cervesa a escalfar a foc mig, sense que arribi a bullir, quan estigui calenta hi afegim la mantega tallada a trossos i ho anem movent fins que la mantega es fongui completament, el retirem del foc i ho reservem.

En un bol posem el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i ho barregem fins que quedin ben lligats tots els ingredients i d'un color uniforme.

 En un altre bol, posem la nata líquida, els ous i la vainilla líquida i ho barregem, amb un batedor manual, fins que ens quedi una mescla uniforme, a continuació afegim el contingut de l'olla, la cervesa amb la mantega, i ho barregem novament fins a integrar-ho bé.

Un cop tenim la barreja líquida acabada la hi anem incorporant als ingredients secs i amb unes barnilles ho barregem energicamente fins a aconseguir una massa uniforme i sense grumolls, quedarà bastant líquida, no us espanteu és així, després solidifica i mostra una textura sucosa i humida magnifica.

Passem la massa a un motlle engreixat i ho introduïm al forn, prèviament preescalfat a 180 º, durant 50 minuts aproximadament o fins que el punxem i veiem que surt net.

Un cop transcorregut el temps, el traiem i el deixem refredar en el motlle, per desprès passar-lo al plat on l’ anem a presentar.

Mentre preparem el frosting, barregem el formatge i el sucre, a la th o amb qualsevol batedor elèctric, fins a aconseguir una crema suau, després li afegirem la nata que prèviament haurem muntat i ho barregem amb moviments suaus fins que estiguin ben integrats tots dos ingredients, aconseguirem una crema lleugerament untuosa que posarem sobre a pastís ja fred.

 He seguit la recepta de Food Cook exacta i ha sortit perfecte.
 Ens ha agradat molt, té un gust molt suau i el contrast fosc del bescuit amb el blanc de la crema el fa molt apetitós.
L'explicació és llarga, però es molt senzill de fer.

6 comentarios:

  1. Hola preciosa! Nosaltres també vam caure en la tentació de cuinar aquest meravellós pastís. Ha tu t'ha quedat perfecte, una decoració divina!!! Genial i a més, quants més dies passen més bo és (llàstima que es menja tan ràpid!).

    ResponderEliminar
  2. Segur que el teu fill va estar ben content amb aquest pastís d'aniversari! Quan el vaig veure als altres blogs també me'l vaig guardar a pendents, tu me l'has fet recordar... a veure si el provo, que té una pinta deliciosa, t'ha quedat fantàstic :)

    ResponderEliminar
  3. Maia,
    Sensacional la presència d'aquest pastís d'aniversari. Suposo que no van quedar ni les engrunes. Felicitats!

    ResponderEliminar
  4. Me'l apunto, per quan en pugui menjar!
    Ptnts

    ResponderEliminar
  5. Hola Cuina Vermella, teniu raó al dia segúent estava més bo. Li vam guardar una porció al avi, en vaig tastar un most i em va agradar més a les 24h.
    Hola Gemma, el nen(22a) flipava, això de posar cervesa a un pastís...Proba'l, esta bonissím!
    Hola Josep, gràcies.Tens raó va agradar molt i va volar. Menys mal que varem apartar per l'avi que si no no el proba!
    Hola Marta, és un pastís bonissim, suau, sucós però completament prohibit, és una bomba calorica!Al menys per a mi.Sniff,sniff...

    ResponderEliminar
  6. Ondia!! tens raó quina coincidència, t'ha quedat fantàstic! .. és un pastís capaç de sorprendre als "nens" de totes les edats
    Una abraçada

    ResponderEliminar