lunes, 15 de febrero de 2010

PANETS D'HAMBURGUESA
















Aquests panets els he tret d'el bloc d'Eva, de Ma petite boulangerie.
Té un munt de receptes i encara que ella s'autodenomina una aprenenta de fornera, per a mi és una mestra.
Si voleu veure els originals: http://petiteboulangerie.blogspot.com/2008/10/panecillos-para-hamburguesa.html
Són molt fàcils de fer i estan boníssims.

Ingredients
• 550 g farina de força
• 240 ml llet
 • 120 ml aigua
• 60 g mantega tova
 • 1 ou (batut)
• 30 g sucre
 • 5 g sal
• 1 sobre de llevat de forner
• Llavors de sèsam i de rosella

 PANIFICADORA
Escalfem la llet. Afegim tots els ingredients a la cubeta de la panificadora: aigua, llet (calenta), ou (batut), mantega, sucre, sal, farina i llevat.
Connectar el programa d'amassat.

TRADICIONAL
 Escalfem la llet i l'afegim a un bol gran, tirem la farina, l'aigua, l'ou batut, el sucre, la sal i el llevat.
Barregem amb una espàtula primer i després a mà.
Quan esta tot integrat afegim la mantega tova, no fosa i continuem amassant fins que tinguem una massa ben fina i elàstica.

PREPARACIÓ
Un cop finalitzat el programa de la panificadora o tinguem una massa llisa si és a mà, posem la massa en una superfície enfarinada i la amassem una mica.
Dividim la massa en porcions iguals, els donem forma de bola de la mateixa mida.
Posem els panets a la safata en la qual els forn, els cobrim amb un drap i els deixem reposar una mitja hora, aproximadament.
 Preescalfem el forn a 210 º.
 Pintem lleugerament els panets amb aigua i espolsem amb el sèsam.
Els fornejem de 12-15 minuts amb calor amunt i avall.
Els deixem refredar en una reixeta.
 Es poden congelar.

9 comentarios:

  1. Fer el pa a casa és molt gratificant. I aquests panets t'han quedat perfectes, bons amb hamburgueses o amb el que vulguis!
    Amb les llavors de sèsam i rosella queden molt bonics.

    ResponderEliminar
  2. L´Eva té unes receptes que són una passada!! i a tu t´han sortit uns panets deliciosos, no cal anar a comprar el pa oi? petonets

    ResponderEliminar
  3. Magnifics aquests panets!!!... segur que no tenentemps d'arribar al congelador...
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  4. Que aspecto mas tierno tienen estos panecillos. Me tengo que poner manos a la masa!!!
    un biquiño

    ResponderEliminar
  5. T'han quedat sensacionals, tan si els utilitzes per hamburgueses com si els fas servir per altres coses. Una abraçada

    ResponderEliminar
  6. Gemma, és veritat m'encanta fer pa. És com fer magia: aigua, farina, llevat i les mans i...Una abraçada.
    MªJosé, l'Eva te la tira de receptes i totes super!Un petó.
    St Hilari, com ho saps, volen!Una abraçada
    Pilar, animate porque salen muy buenos y tu con las empanadas que haces esto lo tienes superadisimo. Un biquiño.
    Josep, uns bons panets per uns bons entrepans. Una abraçada.

    ResponderEliminar
  7. Ja els vaig veure al blog de l Eva, fan una pinta genial...a veure quan tinc temps de fer-los.
    ptns.

    ResponderEliminar
  8. I que gratificant que és fa pa a casa, oi?? Amb l'olor que desprèn i la satisfacció final... :)
    Felicitats!

    ResponderEliminar
  9. Anna, el blog de l'Eva es fantastic. Te moltes receptes, totes bones i esta tot molt ben explicat. Petons
    Merçe, gràcies, m'encanta l'olor del pa acabat de fer. Una abraçada.

    ResponderEliminar