martes, 9 de marzo de 2010

SOPA DE RAP


Posted by Picasa
Una sopeta per al fred ... SOPA DE RAP
-1 Cap de rap
-1 Tomàquet mitja
-1 Ceba mitjana
-1 Llesca de pa torrat(30 gr)
-6 Ametlles torrades
-2 Grans d'all
-julivert
-safrà
-sal, pebre, oli
-1 L. d'aigua

Es neteja bé el cap de rap sota l'aigua i es reserva.
En una cassola es posa l'oli, quan aquest és calenta s'ofega la ceba picadeta. Quan hagi pres color, es posa un dent d'all picat, el tomàquet ratllat i el julivert, deixant que es faci.
Quan el sofregit esta fet s'incorpora el cap de rap i el litre d'aigua, deixant coure mitja hora.

Mentrestant, en un morter piquem les ametlles, el gra d'all que ens queda, i el safrà.
Afegim el pa torrat i una gotes d'oli i continuem fins que tinguem una pasta.
A aquest triturat li afegim una mica de brou, remenem i el tirem a l'olla, deixant bullir suaument quinze minuts.

A continuació es cola, es posa en una altra olla i fem la sopa: amb arròs o amb pasta de fideus o la que ens agradi. Se serveix molt calenta.

Si agrada es poden afegir “entreteniments”: trossets de rap, unes gambes petites pelades, un ou dur ratllat, ... En aquest cas jo la he fet d’arroç. És una sopa molt bona i senzilla de fer i que ve molt de gust amb aquests freds. La recepta és per a quatre racions

5 comentarios:

  1. Maia, i que bona aquesta sopeta de rap!! És de les que més m'agrada! I amb la neu que us ha caigut de ben segur que devia venir mooooolt de gust! ;)
    Petons!

    ResponderEliminar
  2. Hola Merçe, si que va entrar molt bé, si que varem arribar a casa tots xops...Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. Us n'ha quedat una mica per avui? Perquè amb el fred que fa segur que repetiríeu, oi?. Es veu tan cremosa... que bona!

    ResponderEliminar
  4. Maia, quina sopa més deliciosa!!! M'ha encantat!!!
    Ptnts

    ResponderEliminar
  5. Hola Glòria, aquesta setmana cada dia un plat de sopa...;)Una abraçada
    Hola Marta, si la probas ja hem diras que tal. Ptons

    ResponderEliminar