miércoles, 21 de abril de 2010

SANT JORDI 2010

Ja només falten tres dies per Sant Jordi i aquí us presento una petita llista amb recomanacions i novetats.
I també podeu consultar totes les entrades anteriors clikant a novel-la, a etiquetes.
Bona Diada a tots i a totes! 


PER NENS
Els casos de l'inspector Cito i el seu ajudant xinès, el sergent Chin meu Edo.
En la versió en català l'ajudant és Mai Tinc Po.
"Famós a tot el món pel seu enginy i per la seva afició a la truita de patates, l'Inspector Cito treballa en el Departament de Casos Estranys, misteriós i superdifícil".
Escrits per Antonio Iturbe, dibuixats per Alez Omiste i editats per Edebé:
-Una investigació pels pèls
-El visitant nocturn
-Un dia a les carreres
-Un ajudant de molta ajuda
-La mòmia desapareguda.


PER ALS MES GRANS
CURIOSES
-La dama y el recuerdo, una novel de l'oest publicada el 1952 per Silver Kane, pseudònim de Francisco González Ledesma.
-Han matado una rubia y Besare tu cadaver, dues novel-les publicada per Ray Sorel, als anys 70, pseudònim de Terenci Moix


DE PER AQUI
-El so de la nit, de Xavier B. Fernandez, aquí es barregen novel.-la negra, històrica i romàntica tot això ambientat a la Barcelona de 1959.
-La soledat de Patricia.
Una novel.la de ficció creada a partir d'una història real, de Carles Quilez.
-El sommi de Tàrraco, de Xulio Ricardo Trigo.
Un assassinat a traïció és l'inici de una llarga cadena de mentides, intrigues i injustícies. Ambientada en la Tarragona romana.
-Sang culer, de Jordi Pijoan.
En aquesta novel • la els serveis de Seguretat del club blaugrana contractent el detectiu Espartac Garcés i el seu company, el mulat Valdés, per investigar qui és el responsable de la mort violenta d'un alt càrrec de l'entitat. La investigació s'haurà de dur a terme al més gran dels secretismes, tot i que el reguitzell de personatges que desfilar al llarg de tot el Procés ho fara molt difícil
-Flors negres per a Roddick, de Daniel Vázquez Sallés.
El fill de Manolo Vazquez Montalban, ens trasllada en aquesta seva primera novel a les ombres i els escenaris de la guerra freda, descrivint el trepidant itinerari que durà a Michael Roddick, agent al servei de la República Federal Alemanya ja retirat, a abandonar la placidesa del restaurant que regenta amb la seva filla Elena a Barcelona per reviure un tèrbol episodi relacionat amb els seus temps d'espia


DE MÉS LLUNY
-De l'escocès Ian Rankin, creador de l'inspector Rebus i Premi Pepe Carvalho de Novel.la negra 2010, Aguas turbulentas .
Ha desaparegut Philippa Balfour, la filla rebel d'un banquer. La policia té dues pistes: la sinistre troballa d'una nina en un taüt minúscul, a poca distància de la residència dels Balfour, i la participació de Philippa en un joc de rol a Internet sota la direcció d'un fosc guru.
-Philip Kerr, escocès, creador del detectiu abans policia criminal, Bernie Gunther. Les seves novel estan ambientades a l'Alemanya nazi. Ha estat el Premi Internacional de Novel.la Negra RBA 2009: Si los muertos no resucitan, sisena entrega protagonitzada per l'investigador privat Bernie Gunther en una alemanya dominada pels nazis, just durant els Jocs Olímpics de Berlín.
Gunther es veurà embolicat en una història de corrupció que unirà la cúpula nazi amb els pitjors elements del crim americà, una situació que continuarà fins i tot 20 anys després, aquesta vegada a la Cuba governada per Batista
-Arnaldur Indridason, islandès, creador de l'inspector Erlendur: La veu .
Gulli, el vell porter d'un dels més coneguts hotels de Reykjavik, apareix nu i apunyalat fins a morir en la seva miserable habitació al soterrani. Però Gulli és molt més que un simple porter que es disfressava del Pare Noel totes les nadal, és un complet misteri. Vint anys a l'hotel i ningú li coneix realment.
-Kjell Olla Dahl, noruec, creador del policia Frank Frolich i del comissari Gunnarstranda: Un paso en falso.
Durant una operació policial contra uns contrabandistes, un policia, Frank Frolich, protegeix amb el seu cos a una dona que entra en una botiga sense fer cas l'ordre de la policia. Un any més tard, es troben en un cafè i passen la nit junts. Quan Frank descobreix que Elisabeth és la germana de Jonny Faremo, un perillosos delinqüent, és massa tard. S'ha obsessionat amb ella i els companys començent a sospitar d'ell ... Frank haurà descobrir si Elisabeth li està utilitzant per recuperar la seva vida, i tornar a guanyar-se la confiança en del seu equip.
-Jo Nesbo, noruec, creador del policia Harry Hole: Petirrojo i Nemesis.
A "Petirrojo” Harry és traslladat al CNI (Centre Nacional d'Intel ligència). Una investigació sobre grups neonazis el portarà a revelar una història que enfonsa les seves arrels en el passat.
A "Nèmesi" investiga un assassinat ocorregut durant l'assalt a un banc. Una antiga amiga apareix morta, Harry ha passat amb ella les últimes hores i no recorda res.
-John Connolly, irlandès, creador del detectiu Charlie Parker, Els Amants.
Desposseït de la seva llicència d'investigador privat i vigilat per la policia, Charlie Parker treballa en un bar de Portland i porta aparentment una vida tranquil-la. Fins que decideix esbrinar què va passar exactament amb el cas que va fer que el seu pare, policia novaiorquès, es tragués la vida. Per a això haurà de tornar els ulls cap al seu passat, encara que això signifiqui descobrir incòmodes veritats i compromeses mentides.

I per finalitzar un llibre apassionant, El hombre que amaba los perros, de Leonardo Padura.
Al 2004, a la mort de la seva dona, Iván, aspirant a escriptor i ara responsable d'un paupèrrim gabinet veterinari de l'Havana, torna els ulls cap a un episodi de la seva vida, ocorregut el 1977, quan va conèixer un enigmàtic home que passejava per la platja en companyia de dos bells llebrers russos. Després de diversas trobades «l'home que estimava els gossos» va començar a fer-ho dipositari d'unes singulars confidències que van centrant-se en la figura de l'assassí de Trotski, Ramon Mercader, de qui sap detalls molt íntims.

La meva "pausa" ha estat una mica més llarga del que jo em pensava, m’esta costant bastant recuperar-me i pensava que no podria fer cap entrada abans del divendres, però aquí estic, disposada a recuperar el temps "perdut" i visitar tots els blogs que segueixo. Potser no deixi comentaris però no dubteu que tinc una ganes enormes de visitar-vos a tots i que això és el que vaig a fer a partir d'ara.
D'una banda tenia "mono" i per altra no tenia forces per posar-me davant de l'ordinador ... però per fi sembla que m'estic animant i més em val perquè m'espera moltíssima feina fins que em posi al dia.

5 comentarios:

  1. Sant Jordi és la meva festa preferida!!!!
    Prenem nota de les recomanacions. Tinc una llista llarguíssssssimmmmmmaaa :)
    I bentornada de nous, m'alegro que ja estiguis en forma i amb moltes ganes de reprendre elblog.

    ResponderEliminar
  2. Apuntades les teves recomanacions estimada amiga!! Feliç Sant Jordi, bonica!

    ResponderEliminar
  3. Gràcies per les recomanacions.
    Una abraçada i bon Sant Jordi!

    ResponderEliminar
  4. Hola Gemma, i la meva també! encara que aquest any sera ben diferent, tindre que veure les Rambles per la tele, uf...;)
    Hola Vermells, igualment guapos!;)
    Hola Josep, igualment per tu i la Glòria, ja intercanviarem novetats, vale? Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Bones recomanacions! Encara que St. jordi ja hagi pasat, sempre va vé tenir una llista de llibres per adquirir.

    ResponderEliminar