Uns llibrets de llom diferents, no tenen el típic farcit de formatge i pernil, bé formatge si, encara que un altre, sempre els havia fet amb formatge en llenques, tipus manxec tendre, havarti, gruyere, qualsevol formatge per fondre. però aquesta vegada els he fet amb Philadelphia.
El resultat és diferent, no estem acostumats ha menjar-lo calent com a mínim a casa meva, però després de la classe en el Club Social Caprabo que vam tenir amb el xef Luciano Villar es van obrir moltes possibilitats amb aquest formatge que la veritat fins ara nomes feia servir per canapes i per la pastís de formatge.
Primer es fa l'escalivada: pebrot vermell, verd (important que siguin molsuts), albergínia i ceba.
Rostim les verdures al forn, les pelem i tallem a tires. S'amaneixen amb sal i oli d'oliva. Reservem.
Les patates es poden fer al forn o al micro: la preparació és la mateixa només canvia la cocció. Es pelen i tallen a rodanxes, es posen en una safata, es salen, s'empolvoren amb romaní i se'ls tira un rajolí d'oli d'oliva. Al forn 30/40 min.
Primer es fa l'escalivada: pebrot vermell, verd (important que siguin molsuts), albergínia i ceba.
Rostim les verdures al forn, les pelem i tallem a tires. S'amaneixen amb sal i oli d'oliva. Reservem.
Les patates es poden fer al forn o al micro: la preparació és la mateixa només canvia la cocció. Es pelen i tallen a rodanxes, es posen en una safata, es salen, s'empolvoren amb romaní i se'ls tira un rajolí d'oli d'oliva. Al forn 30/40 min.
Al micro 7/8min., es remenant i 7/8min., més. Reservem.
Els llibrets els he omplert de pebrot vermell i formatge philadelphia, es passen per ou batut, pa ratllat i es fregeixen fins que quedin ben daurats.
Es serveixen amb l'escalivada i amb les patates al forn.
Les patates al forn es fan tapades, si les volem dauradetes els darrers 10 min.,les destapem.
Al micro sempre tapades.
Les herbes al gust, jo he posat romaní, però la farigola, l'orenga o una barreja d'elles també els va bé.
Els llibrets: el pebrot el tallem a la mesura del llibret, també es pot substituir el pebrot vermell per pebrot del piquillo.
L'escalivada es pot fer el dia abans perquè triga força, així en l'últim moment fem els llibrets i les patates.
Els llibrets els he omplert de pebrot vermell i formatge philadelphia, es passen per ou batut, pa ratllat i es fregeixen fins que quedin ben daurats.
Es serveixen amb l'escalivada i amb les patates al forn.
Les patates al forn es fan tapades, si les volem dauradetes els darrers 10 min.,les destapem.
Al micro sempre tapades.
Les herbes al gust, jo he posat romaní, però la farigola, l'orenga o una barreja d'elles també els va bé.
Els llibrets: el pebrot el tallem a la mesura del llibret, també es pot substituir el pebrot vermell per pebrot del piquillo.
L'escalivada es pot fer el dia abans perquè triga força, així en l'últim moment fem els llibrets i les patates.
Jo acostumo a fer-ne quantitat,( tenim que calentar el forn igual per un pebrot que per cinc) així em serveix per a altres plats: unes torrades amb anxoves o tonyina, una truita, un pollastre amb tomàquet i pebrot, depèn de l'ingredient, normalment faig més pebrots.
Caram! No havia pensat mai a fer una cosa com aquesta! Aquests llibrets són força curiosos i originals. Me'ls atone per a fer-los un dia!
ResponderEliminarBesades!
Maia,
ResponderEliminarUns llibrets originals, sens dubte pel canvi de formatge. Han de ser boníssims i amb l'acompanyament de l'escalivada encara més.
Una abraçada
No hi ha com tenir imaginació i bon gust!fantàstics llibrets.A reveure.
ResponderEliminarEm sembla una bona opció. Han de ser molt bons aquests llibrets!
ResponderEliminarHola Xavier, una manera de fer-los diferents. Una abraçada.
ResponderEliminarHola Josep, les classes del Caprabó...;)
Hola Merçe, el pebrot li dona un toc ben diferent. Una abraçada.
Hola Anna, amb el meu fill petit que nomes menjaria carn arrebossada, m'ho haig de rumiar per fer-ho variat. Petons