martes, 22 de febrero de 2011

EL HIPNOTISTA, LARS KEPLER



El hipnotista és una inquietant novel.la negra que, alhora que construeix un fascinant trencaclosques, destapa els aspectes més desconeguts i sorprenents de la societat sueca.

Una novel-la que no deixa indiferent.

LA NOVEL-LA
Una família és assassinada a sang freda. L'únic supervivent de la massacre és Joseph, només té quinze anys. Joon Linna, el detectiu encarregat de la investigació, convenç a Erik Maria Bark, metge expert en tractaments de xoc i traumes, perquè sotmeti al noi a una sessió d'hipnotisme i així desvetllar què va passar a casa seva la nit anterior. Aviat descobreixen que Joseph té una germana, Evelyn, que viu fora de la ciutat, ara la seva prioritat és trobar-la, ja que Joon està convençut que l'assassí vol acabar amb tota la família.

ELS PERSONATGES
L'inspector Joon Linna
El que fa incòmode a un personatge no és el seu origen. És, sobretot, la seva tossuderia. Joon Linna és un detectiu d'origen finlandès. Viu i treballa a Estocolm des de fa anys, però mai s'ha arribat a integrar a la ciutat. Per descomptat, el seu caràcter no ajuda: és molt tossut, poc li importen els honors i les medalles, i quan està segur de tenir raó, no té por d'enfrontar-se a qui sigui, ni als seus superiors, per demostrar-ho. Però el cas que cau a les mans la nit del 8 de desembre sembla massa, fins i tot per ell ...
El hipnotista, Erik Maria Bark
Psicoterapeuta de gran competència i professionalitat, Erik es nega a practicar, des de fa deu anys, la disciplina que li va concedir notorietat i reputació: l'hipnotisme. El motiu és molt concret i roman ocult en el seu passat ... Però la nit del 8 de desembre canviarà la situació per sempre: quan el seu fill hemofílic és segrestat per un (o uns) desconeguts, ja res podrà seguir ocult.
Josef Ek
Un home és trobat brutalment assassinat en una escola. Hores més tard la policia descobreix una massacre: la seva dona i la seva filla petita també han estat assassinades amb acarnissament en el domicili familiar. El fill adolescent, Josef Ek, ha sobreviscut, però està en un greu estat de xoc i no respon a cap estímul. Així i tot, és l'únic que pot donar respostes als investigadors, més i més desesperats a cada minut que passa: què va succeir realment a casa? I, sobretot ... On és la seva germana gran Evelyn? ¿L'ha segrestat l'assassí?
Benjamin Bark
Fill del hipnotista, Erik, i la seva dona Simone, Benjamin voldria ser un adolescent com els altres, però malauradament ha de prestar molta atenció a tot el que fa. És hemofílic i ha de prendre medicines regularment i evitar ferir-se.
Simone Bark
La dona d'Erik Maria Bark és propietària d'una galeria d'art. No aconsegueix superar una infidelitat que el seu marit va cometre anys enrere, i des de llavors el seu matrimoni no ha tornat a ser el mateix. La nit del segrest de Benjamin, Simone és testimoni de tot el que passa, però no aconsegueix fer res per aturar-lo. Trobar el seu fill es converteix en el seu únic objectiu ...
Kennet Strang
El pare de Simone va ser un dels policies més respectats i brillants que es recorden a Estocolm. Avui està jubilat. Tot i que la seva filla sent adoració per ell, no és un home de convivència fàcil i ell i Erik mai han aconseguit portar-se bé. Quan Benjamin desapareix, Kennet no dubta ni un segon en posar-se al comandament i resoldre el misteri, encara que hagi de enfrontar-se a Joon o al propi Bark.

AUTORS
Lars Kepler és el pseudònim d'Alexander Ahndoril i Alexandra Coelho Ahndoril, un matrimoni suec d'escriptors que per primera vegada han publicat conjuntament. La novel.la El hipnotista (primera d'una sèrie) es va vendre a tot el món sota el pseudònim de Lars Kepler.
No obstant això, ia causa de l'èxit internacional de l'obra, els autors han decidit sortir a la llum i mantenir el pseudònim com el nom de l'autor de la sèrie.
Aquest matrimoni suec té, cada un per separat, una llarga carrera literària (ell ha publicat narrativa i teatre, ella, novel històrica) però sense acostar-se al gènere negre. Per això van presentar la novel a un editor sota pseudònim, «per evitar prejudicis».
Font: Planeta



2 comentarios:

  1. Això te bona pinta, millor que el camí fosc de l'Asa Larsson, que se m'està fent feixuc, tal i com tu em vas avisar.

    ResponderEliminar
  2. Hola Josep, es un totxo;), i és recargolat però enganxa...espero que aviat surti el proper, no crec que trigui perquè aquest ja ha sortit en butxaca. Una abraçada

    ResponderEliminar