jueves, 2 de febrero de 2012

Petros Màrkaris conversarà amb els lectors el 10 de febrer a BCNegra


Petros Màrkaris conversarà amb els lectors el 10 de febrer a BCNegra

Jake Arnott, Anne Perry, David Peace, Jeffery Deaver, Maurizio di Giovanni, Marco Malvaldi, Claudia Piñeiro, Anders Roslund i Börge Hellström visitaran Barcelona

En el festival que es desenvoluparà entre l'1 i l'11 de febrer també hi destaca la presència de nombrosos autors locals, en català i en castellà

La novel•la negra sempre ha servit com a observatori de la realitat. I en l'edició de la setmana (i mitja) BCNegra del 2012, entre l'1 i l'11 de febrer, serà la realitat grega (com a mirall potser de la que ens espera) un dels protagonistes, de la mà del premi Pepe Carvalho, Petros Màrkaris. L'escriptor grec rebrà el guardó el dijous 9 de febrer, a les set del vespre, al Saló de Cent, i els que a més vulguin participar en un col•loqui sobre la situació del seu país amb l'escriptor Lorenzo Silva com a moderador ho podran fer l'endemà a La Capella del carrer Hospital.

El pressupost de BCNegra a penes baixarà aquest any, de 105.000 euros a 102.000 euros, ha destacat el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, que ha reconegut la capacitat de BCNegra per mobilitzar lectors, editors, autors i biblioteques. El comissari de la cita literària, el llibreter Paco Camarasa, ha destacat que el nou Govern municipal mantingui el seu suport a la cita, a diferència del que està passant a altres llocs, en clara al•lusió a les traves posades a la continuïtat de la Setmana Negra de Gijón.
Això sí, Camarasa sí que enyoraria tenir pressupost per convidar a càrrec del seu pressupost autors com David Simon, Dennis Lehane, Elmore Leonard o, si les seves condicions de salut ho permetessin, Andrea Camilleri.

ELS CONVIDATS
No obstant, on no pot arribar l'organització hi arriben les 36 editorials que col•laboren amb la setmana traslladant a Barcelona autors que estan promocionant obres recents: escriptors que centren el seu món en els baixos fons britànics (Jake Arnott i David Peace), escriptors detectivescos clàssics com Anne Perry i Jeffrey Deaver, escandinaus, evidentment, encara per conèixer aquí (Jussi Adler-Olsen, Gunnar Staalesen i Börge Hellström&Anders Roslund), escriptors llatinoamericans (Claudia Piñeiro i Luis Sepúlveda) i italians que segueixen l'estela d'Andrea Camilleri (Maurizio de Giovanni i Marco Malvaldi).
Entre els participants no tots viatjaran a Barcelona: molts són autors locals, en català o castellà, que escriuen sobre la realitat criminal del país: entre ells Toni Hill, Carlos Zanón, Pau Vidal, Jordi de Manuel, Carme Riera, Vicent Usó, Nil Barral i Albert Villaró.

La setmana també incorporarà dues exposicions (sobre la revista Gimlet a la biblioteca Jaume Fuster i sobre la col•lecció sherlockiana de Joan Proubasta a la biblioteca Arús) però a causa del tancament provisional de la Filmoteca de Catalunya no comptarà aquest any amb un programa cinematogràfic paral•lel.
El programa complet de BCNegra es pot consultar a la web www.bcn.cat/bcnegra

Font: El Periodico, 31/01/2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario