miércoles, 4 de abril de 2012

Una matinada inquietant, de Mari Jungsted













Aqui teniu dues entrades anteriors sobre aquesta autora:
http://elracodelcuscus.blogspot.com.es/2010/03/un-altre-sueca-mari-jungstedt.html
http://elracodelcuscus.blogspot.com.es/2011/02/mari-jungstedt-nou-llibre-i-convidada.html
UNA MATINADA INQUIETANT
Nascuda el 1962, Mari Jungstedt és l’autora de l’exitosa sèrie del detectiu Anders Knutas. Des l’aparició de Nadie lo ha visto, la primera novel·la de la sèrie, ha estat reconeguda com una més del selecte grup d’escriptors suecs del crim. Els seus llibres han estat traduïts a més de quinze idiomes i adaptats a la televisió alemanya amb més de cinc milions d’espectadors per episodi.
Mari Jungstedt està casada, té dos fills i viu a Estocolm. El seu marit és originari de Gotland, una illa gran en el Mar Bàltic, on la família passa cada estiu.
De sempre, Mari albergava el somni secret d’escriure novel·les. Tan bon punt va prendre’s temps per escriure, va ser com obrir una caixa d’històries no escrites. Amb el bell paisatge de Gotland que li serveix com a escenari, Mari Jungstedt crea un drama de primer nivell amb un enfocament en els problemes de relació, ellaesbossa una imatge de la fràgil condició humana, reflectida a l’illa.
La trama d’Un inquietante amanecer transcorre no només en la illa de Gotland sinó en dues illes sueques molt properes: l’illa de Fårö i l’illa de Gotska Sandon. Però no només ens haurem de desplaçar en l’espai sinó també en el temps. Són dues les grans incògnites que es plantegen: una al present i una altra al passat, a través de les pinzellades que se’ns donen sobre un succés que va tenir lloc Gotska Sandon en l’estiu de 1985.
Tot comença un matí d’estiu, a l’alba, quan es produeix un brutal assassinat a la platja de Sudersand de l’illa de Fårö. Peter Bovide, un pare de família que es dedica a la construcció, ha estat cosit a trets a la riba mentre feia footing. L’assassinat ha estat comès a pocs metres del càmping on la víctima i la seva dona, Vendela, i els seus dos fills petits passen unes setmanes de vacances, com cada any. la qual cosa provoca una gran commoció entre els turistes i els habitants de l’illa. Des del principi sabem que Bovide pateix de depressions i freqüents atacs de pànic i angoixa. Però, què pot moure algú a perpetrar en aquest paradís un crim que més aviat sembla una execució?
La subcomissària Karin és l’encarregada de prendre inicialment les regnes de la investigació ja que Anders Knutas es troba de vacances a l’illa de Cap, Dinamarca, terra natal de la seva esposa Line . Però Knutas no pot evitar incorporar-se; no aconsegueix deixar de pensar en l’assassinat des que Karin li va trucar per informar-lo. I tot l’equip concentra les seves forces en aquest estrany cas.
Per la seva banda, el periodista Johan Berg, molt afectat per la separació de la seva nòvia Emma, ​​que encara el culpa del segrest de la seva petita filla Elin, no pot evitar ficar-se en la investigació policial. Amb la seva companya Pia, experta fotògrafa amb un elevat nombre de contactes a l’illa, les pistes els porten a un grup d’immigrants il·legals que la víctima tenia com a empleats de la seva empresa en la construcció i al contraban dels vaixells russos que desembarquen a l’illa de Fårö. Tots dos contribuiran també a anar desembullant aquesta xarxa d’empreses fraudulentes, contractes de treballadors il·legals, tràfic d’alcohol… i el passat. Perquè el passat sempre torna.
Poc temps després, el cas pren un gir inesperat quan apareix el cos de Morgan Larsson, vell amic de Peter Bovide, assassinat amb la mateixa arma, una pistola usada per l’exèrcit soviètic. Karin descobreix que Larsson passava les vacances a l’illa de Gotska Sandon i viatja a aquest gran parc natural on es topa amb un cas que mai es va resoldre: l’estiu del 1985, van trobar el cadàver d’una turista alemanya que va ser violada mentre passava unes vacances amb els seus pares i la seva germana. Durant el seu retorn al ferri, Karina desapareix misteriosament. Quina secreta relació pot haver entre els assassinats i el passat de l’illa? I quin interès personal té el simpàtic capità del ferri en l’assumpte?
En aquesta ocasió, el comissari Anders Knutas se’ns mostra humà en els seus dubtes i les seves pors, vulnerable, enamorat de la seva dona i lliurat pare de família. A Karin la podrem conèixer una mica millor i sabrem el perquè de la seva reserva sobre la seva vida, que tanta vegades li retreu Knutas. A Johan Berg el seguim veient enamorat, donant algun ensopegades, però trobant el rumb, i Emma Winnarve, la seva ex-promesa, sembla que per fi deixa enrere les seves inseguretats i aclareix els seus sentiments.
FONT: Fora del prestatge.

1 comentario:

  1. M'has convensut, la posaré a la llista de pendents, per San Jordi.
    Una abraçada

    ResponderEliminar