domingo, 19 de abril de 2009

L'ULTIM LLIBRE D'ANDREA CAMILLERI


Més llibres: Avui li toca a un escriptor itàlia, Andrea Camilleri.
Durant quaranta anys va ser guinista i director de teatre i televisió.
A partir del 1994 amb la creació del comissari Montalbano i la seva col-lecció de novel-les policíaques, aquest autor es va convertir en un dels escriptors de més èxit al seu país.
Les obres de Camilleri han estat traduïda a més de vint llengües.
FOGUERADA D’AGOST El desè volum de la sèrie Montalbano: un nou cas del comissari, ara sota el sol implacable de l'estiu sicilià. Fa una calor tòrrida, asfixiant, un sol implacable: és la foguerada del mes més calorós de l’estiu sicilià. Però no només és qüestió de la xafogor: al comissari Montalbano també l’abrusen l’ardor i la passió.
Som en ple mes d’agost, en Mimí Augello ha hagut d’anticipar les vacances i en Montalbano està obligat a quedar-se a Vigata.
Acompanyada d’una amiga -amb marit i fill-, la Lívia baixa a passar les vacances en una casa vora la mar. Però un dia el nen desapareix.
En Montalbano s’ocuparà de la investigació i descobrirà una galeria subterrània amb una sorpresa inesperada: el cadàver d’una noia...
Ara sí que la recerca comença de debò.
SALVO MONTALBANO
El cognom del comissari és un homenatge a l'escriptor barceloní Manuel Vázquez Montalbán, creador del detectiu Pepe Carvalho, un investigador aficionat també a la gastronomia i la literatura.
El comissari Salvo Montalbano és el protagonista d'una sèrie de novel·les i narracions curtes publicades per l'escriptor Andrea Camilleri. Es caracteritza pel fet de parlar un italià amb forts elements del sicilià. Montalbano treballa a la localitat de Vigata, a la província de Montelusa (dos noms inventats que, en realitat, correponen a Porto Empedocle i Agrigent respectivament).
Els seus col·laboradors principals són el subcomissari Domenico Augello, els inspectors Fazio i Gallo, el telefonista Catarella –els problemes de llenguatge del qual fan anar de corcoll el comissari– i l'agent Galluzzo.
El comissari Montalbano és un personatge peculiar, un funcionari zelós, representant de la Policia estatal, respectuós amb la llei –encara que no dubta a passar-la per alt quan es tracta de resoldre els seus casos–, lector voraç i gran amant de la gastronomia i de la seua pròpia terra siciliana. La seua poca ortodòxia a l'hora de resoldre els casos li porta importants problemes amb el cap superior Luca Bonetti-Alderighi. La RAI ha produït una sèrie televisiva amb algunes de les aventures de Montalbano.

2 comentarios:

  1. Que bé ! Una altra recomanació per Sant Jordi.
    Normalment no llegeixo novel.les policíaques, i no he vist aquests volums del comisari Montalbano, però mai és tard per començar...
    ptns.

    ResponderEliminar
  2. Hola Anna, si t'animas, aquest es un poli que li agrada menjar molt bé...
    De la seriè Montalbano n'hi han deu llibres, hi han altres de Camilleri que no son novela negra.
    Es un altre autor que a mi m'agrada molt.
    Si puc posare un altre entrada abans de Sant Jordi.
    Un petonet

    ResponderEliminar