lunes, 8 de junio de 2009

BESCUIT DE TARONJA THERMOMIX I TRADICIONAL.


Bescuit de taronja th i tradicional.
 -250 gr de sucre
-3 ous
-1 taronja sencera de suc sense pelar
 -100 gr d'oli de gira-sol
-1 iogurt natural
-250 gr de farina
 -1 sobre de llevat royal
-1 pessic de sal
-1 culleradeta de gingebre
-un grapat d' ametlles filetejades i sucre

-Thermomix
 Posar en el got la taronja a trossos, el sucre i els ous: 3 min., t 37º c, vel. 5.
Jo programo 3 min. més.
Afegir l'oli i el iogurt. Vel. 2, uns segons.
Afegir la farina, el llevat, la sal i el gingebre. 15 seg, vel. 2.

Greixar i espolsar amb farina un motlle (jo ho he fet en un rodó de base desmuntable, però en el llibre de l'th aconsellen un corona o de cake)
 Posar per damunt les ametlles i espolseu amb sucre.
 Posar en el forn calent a 180 º, 30 min. aprox. Si ho fem amb aire a 170ºc.

 -Tradicional
 Batre els ous amb el sucre fins que blanquegint. Aquest pas és molt important.

Afegir el suc de la taronja, la pell ratllada, el iogurt i l'oli. Compte de no remenar gaire, lo just perquè s'integri tot.

Afegir la farina, el llevat, la sal i el gingebre, amb compte de no baixar la barreja anterior. Això és molt important perquè el biscuit surti ben esponjós.

Posar en el motlle, afegir les ametlles i el sucre i al forn 30 min. 180ºc aprox.
Si ho fem amb aire a 170ºc.

La recepta és del llibre de l'th. Només li he afegit el gingebre i les ametlles.
Queda molt suau i molt esponjós.

4 comentarios:

  1. M' apunto la recepta ara mateix. Segur que es molt bo. Es veu super esponjós i el gingebre li deu donar un toc molt especial.
    ptns.

    ResponderEliminar
  2. Jo, cap a la recepta tradicional!. Es veu molt esponjós i molt alt, que bo!!!!.

    ResponderEliminar
  3. Hola Anna, si que és veritat que el gingebre li dona un puntet.
    Hola Glòria, si tens cura de batre força els ous amb el sucre queda molt esponjós.
    Jo faig les magdalenes amb aquesta mateixa recepte, i canvio la taroja per una llimona.
    Si el proveu ja m'ho explicareu, vale?

    ResponderEliminar
  4. Maia que bueno.
    Yo lo hice y me salió una birria, ajajaja.
    Tendré que probarlo de nuevo.
    Besos
    Margot

    ResponderEliminar