lunes, 15 de junio de 2009

LA PRINCESA DE GEL


Avui torno a la novel la negra sueca, el darrer llibre que he llegit: La princesa de gel de Camilla Läckberg.
L'autora ha sabut retratar i descriure les relacions sempre complicades que es produeixen en un petit poble-Fjällbacka-abans pescador i que ara és un lloc d'estiueig famós a Suècia.
La protagonista, Erica, una jove escriptora, torna al poble al heretar la casa dels seus pares recentment morts. Al cap de poc temps d'arribar es trobarà amb el cadàver d'Alex, la seva amiga de la infància.
A partir d'aquí, es trobarà submergida en la investigació de l'assassinat, al costat del detectiu Patrick, també amic de la infància.
En 'La princesa de gel' hi ha un assassinat difícil de resoldre, un suïcidi que resulta no ser-ho, molts secrets familiars i posa de manifest la importància de les aparences. També hi ha amor i en alguns moments humor.
Tambè s'hi tracten problemes d'actualitat com la violència domèstica i l'abús de menors.
Com diu l'autora "A la novel la negra es pot reflectir la societat en què vivim i es poden debatre temes importants i greus que no es toquen en altres gèneres"
Aquesta novel la té un toc de denúncia social a l'estil de Henning Mankell amb uns personatges molt complexos. Tornem a trobar-nos amb aquesta Suècia real que no té res d'idíl lica.
Una història que manté la tensió fins al final. Us la recomano per aquest estiu.

6 comentarios:

  1. No coneixia aquesta autora. Hi ha versió en català?. Novel·la apuntada per a l'estiu.

    ResponderEliminar
  2. Hola Glòria, és una autora jove que esta tenint molt d'exit. I no t'ho sabria dir s'hi ha versió en català.

    ResponderEliminar
  3. Un altre llibre per llegir... Tinc una llista de llibres pendents i penso " per a les vacancs", però materialment és impossible que els pugui llegir tots.
    ptns.

    ResponderEliminar
  4. Hola Maia, em va agradar tornar-te a veure. Soc un pel despistada pels noms i a vegades em costa relacionar les cares amb els blogs.
    M'agrada la novel.la negra i tindré en compte la teva recomanació..

    ResponderEliminar
  5. Hola Anna, és impossible llegir tot el que voldriem i no ens queda més remei que triar, però sempre va be tindre una "reserva" a la tauleta de nit...
    Hola Maria, per mi tambè va ser un plaer. No crec que siguis despistada, es que hi han molts blogs!

    ResponderEliminar
  6. Hola maia, m'alegro que ens haguem trobat per la blogosfera i que compartim lectures. Després del Larsson vull seguir llegint novel·la negra així que ja m'he apuntat aquesta que comentes. Ja t'ho diré!

    ResponderEliminar