lunes, 12 de octubre de 2009

PIZZAS


PIZZA D'ALBERGÍNIA I FORMATGE DE CABRA
Tomàquet, albergínia a rodanxes passada abans per la planxa, bacó a daus, mozzarella, formatge de cabra fresc a rodanxes i orenga ..
PIZZA DE FRANKFURT
Tomàquet, ceba sofregida,pebrot verd sofregit, Frankfurt a rodanxes,daus de formatge feta, mozzarella i orenga.
MASSA PER PIZZA
200 gr d'aigua
50 gr d'oli
1 culleradeta de sal
25 g de llevat fresc o un sobre de llevat seca
400 g de farina + o -
Thermomix
Abocar els líquids i la sal, programar 1 minut, temperatura 40 º, velocitat 2.
Afegir el llevat i la farina, pastar 1 m. v. espiga.
Retirar del vas i estendre-sobre la safata del forn greixada amb oli o sobre paper de forn.
Panificadora
Posar els líquids primer, la farina i el llevat. Programa massa o massa pujada.
Tradicional
Desfer a l'aigua tèbia el llevat. Reservar.
En un bol gran tirar la farina, la sal, l'oli i l'aigua amb el llevat.
Barrejar amb una espàtula, i després pastar fins a tenir una massa llisa i fàcil d'utilitzar. . Estendre-sobre la safata del forn greixada amb oli o sobre paper de forn.
Estirar la massa amb les mans fins que quedi molt fina.
Posar els ingredients elegits, deixar reposar 30 min. (No és indispensable)
Introduir en el forn preescalfat a 250 º, baixar a 220 º i enfornar 15 o 20 min.
Aquesta és la recepta del llibre bàsic de la Thermomix.
Les mateixes quantitats van bé a la panificadora i a mà.
Es pot utilitzar immediatament, surt força bé.
A mi m'agrada més deixar-la reposar una mica, fins i tot fer-la d'un dia per l'altre.
Podem guardar-la en una bossa de plàstic tancada a la nevera 24 hores i aixi no se seca la masssa.
També la utilitzo per fer una focaccia, deixant la massa més gruixuda i regant per sobre amb un bon oli d'oliva, una mica de romaní i sal en escates tipus Maldon. No és la recepta autèntica però que et treu de més d'un mal pas quan no hi ha temps de fer la de "veritat" ...
Per estendra-la, si ens untem les mans amb oli podrem treballar millor la massa.
És una massa fàcil de treballar, amb aquestes quantitats surten dues pizzes grans.
Es divideix la massa en dues parts i es posa a la safata greixada, anem estirant cap als costats fins que cobrim tota la safata. Tambè podem posar paper de forn i no cal greixar-lo-
Si volem una pizza tipus "americà" deixem la massa més grossa.

6 comentarios:

  1. Fa temps que no faig massa de pizza. Em quedo amb el farcit d'albergínia, que bo ha de ser amb el formatge de cabra.

    Suposo que si no s'utilitza tota la massa, es pot congelar en cru, oi?.

    Fins aviat

    ResponderEliminar
  2. Estimada, aquestes pizzes son de categoria, sublims de gust i aspecte. Un petó.

    ResponderEliminar
  3. Quines pizzes més bones1 Me n' envies un trosset?
    ptns.

    ResponderEliminar
  4. Maia, doncs jo de les dues em quedo amb la d'albergínia i formatge de cabra que combinen molt bé!! :)
    No hi ha res com fer la massa a casa, oi? :)
    Petons!

    ResponderEliminar
  5. Jo també prefereixo la d'albergenía, seguríssim, quina delícia! No hi ha res com una bona pizza casolana :)

    Per cert, ja he començat l'Aurora Boreal i m'ha enganxat des del principi ;)

    ResponderEliminar
  6. Glòria, la massa congela perfectament en una bossa de congelació tancada hermetica. DE totes maneres guardada a la nevera a dins d'una bossa de plastic se't conserva bé 2/4 dies, al no portar ou no hi ha problema. Un petó
    Cuiners Vermells,moltes gràcies però encara tinc que aprendre molt de cuina, de presentació i sobretot de fotografia. El llistó esta molt alt!Ptons
    Anna, t'envio una sencera!Probala, amb la pani. la massa no costa gens de fer i surt molt bona.Un petó
    Merçe, tens raó el formatge de cabra i l'alberginia fan molt bona parella. Aquesta massa no costa de fer i surt molt bé, i no hi ha comparació amb les precuinades, siguint congelades o fresques. Un petó
    Gemma, l'alberginiá triunfa...a mi és la que m'agrada més, l'altre és per la canalla perquè el frankfurt, en fi, que vols que t'hi digui...no entenc que els hi agradint tant!Es clar que ells no entenen que a mi m'agradi tant l'escalivada per exemple...
    A que si que enganxa? a mi se'm va fer molt curt. Aviam si publicant algun més d'aquesta autora. Molts petons.

    ResponderEliminar