martes, 8 de diciembre de 2009

BESCUIT DUES FARINES

FARINA D'ARRÒS
La farina d'arròs s'obté de la mòlta i tamisat del cereal, ja sigui del integral o del blanc.
Les farines d'arròs blanc, com han estat purificades i sotmeses a un procés d'eliminació de greixos presents en el germen i el segól, no es fan ràncies amb facilitat i es conserven per més temps.
La farina d'arròs té un valor nutritiu semblant a altres farines de cereals, però està lliure de gluten .
És aconsellada per a les persones celíaques, que són intolerants al gluten del blat i altres cereals. Així mateix, s'utilitza en l'alimentació infantil, en la preparació de diferents postres, salses, guisats, sopes i altres plats.




BESCUIT DUES FARINES
-200 gr de sucre
-3 Ous
-100 G d'oli de gira-sol
-1 Iogurt natural
-150 G de farina blanca de rebosteria
 -100 G de farina d'arròs
 -1 Sobre de llevat royal
-1 Pessic de sal


THERMOMIX
Posar en el got el sucre i els ous: 3 min., T 37 º c, vel. 5.
Afegir l'oli i el iogurt. Vel. 2, uns segons.
Afegir les farines, el llevat i la sal. 15 segons, vel. 2.
Greixar i espolsar amb farina un motlle a poder ser de rosca.
Posar al forn calent a 180 º, 30 min. aprox. Si ho fem amb aire a 170 º C.


TRADICIONAL
Batre els ous amb el sucre fins que blanquegint. Aquest pas és molt important.
Afegir el iogurt i l'oli. Compte de no remenar gaire, lo just perquè s'integri tot.
Afegir les farines, el llevat, la sal, amb compte de no baixar la barreja anterior.
Això és molt important perquè el biscuit surti ben esponjós.
Posar en el motlle de corona i al forn 30 min. 180 º C aprox. Si ho fem amb aire a 170 º C.


Forn: cada forn té la seva història, estarà cuit si al punxar amb un escuradents surt sec .
És molt important no obrir el forn durant els primers 20 m, després obrim el just per fer la prova de l'escuradents per si necessités més temps de forn que no baixi la temperatura.
És un pa de pessic de gust delicat i molt suau, la farina d'arròs li confereix una textura diferent, com vellutada.

5 comentarios:

  1. Maia,
    L'aparença sensacional. El gust m'imagino que també. N'ha sobrat?, mes que res per jutgar amb coneixement de causa, je,je.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Ha de quedar amb una textura deliciosa, ideal per acompanyar el cafè amb llet d'esmorzar.
    Per cert, ja he començat "olor de colònia" ;)

    ResponderEliminar
  3. Dues farines: d' arrós i de blat. No n' he provat mai cap així, i ja en tinc ganes. T' ha quedat molt bé.
    ptns.

    ResponderEliminar
  4. Josep,a casa els bescuits son un vist i no vist, cosa que no passa amb les verdures...Una abraçada
    Gemma, és que la textura és diferent, deu ser perquè la farina és molt fina, no ho sé, és molt suau i gens séc. Que tal el llibre? el Josep tambè l'estava llegint, en varen parlar el dia del Caprabo. Una abraçada.
    Anna, anima't i si el probes ja em dirás. A casa els hi agrada molt. Ptons

    ResponderEliminar
  5. Genial, els bescuits son tan bons, i aquest teu ha de ser un pur vici. Gràcies per tot bonica nostra.

    ResponderEliminar