viernes, 19 de marzo de 2010

MUSCLOS EN SALSA











Un aperitiu clássic de casa que sempre te molt
d'exit, no costa gaire de fer, és pot fer amb temps i el podem tindre a punt a la nevera.
La recepta esta treta del llibre de la Glòria Baliu "La cuina de les Festes".
Aquesta recepta de musclos, tant pot servir per presentar-los com a primer plat com per l'aperitiu, dependrà de la quantitat que se'n faci.

-2 kg de musclos
-3 tomaquets vermells que siguint madurs
-1 gra d'all
-julivert
-sal, oli d'oliva, vinagre de vi blanc,pebre vermell dolç
-50 gr d'atmelles torrades
-50 gr d'avellanes torrades
-2 ous durs


Es preparen els musclos traient-los tots els filaments i rascant bé les closques. Es renten i és posen en una cassola que taparem i posarem al foc fins que tots els musclos estiguint oberts.
Els deixem refredar, els treiem la closca buida i els anem posam a la  plata a on els servirem
.
S'escalivan els tomaquets i pelats és posan al vas de la batedora juntament amb un gra d'all, el julivert picat, una cullaradeta de cafe de pebre vermell dolç, les atmelles, les avellanes, els rovells dels ous,una taçeta de cafe d'oli i mitja taçeta de vinagre. Es tritura tot plegat fins que ens quedi un salsa fina.


Es posa una cullaradeta sobre la closca de cada musclo, de manera que la carn del musclo quedi coberta de salsa. Per sobre rallem les clares dels ous.

Cal tenir en compte de rentar bé els musclos, però sempre sota el raig de l'aixeta, no els deixeu mai sumergits dintre l'aigua.
Els musclos es couent al vapor, si voleu podeu coure amb un got de vi blanc.
Els que no s'hagint obert els tirem.
La salsa és millor fer-la amb temps, jo la preparo el dia abans i la guardo a la nevera.





Posted by Picasa

6 comentarios:

  1. Maia, buff quines ganes de menjar musclos m'has fet venir!! I amb aquesta salseta de tomata, ametlles i avellanes han de ser per llepar-se'n els dits!
    Petons!

    ResponderEliminar
  2. Un aperitiu de luxe! La salsa és força semblant a un romesco, oi?
    Aquest llibre de la Glòria Baliu no el tinc... però veig que deu tenor receptes molt bones!

    ResponderEliminar
  3. Els musclos agraden molt a casa, de fet quan en comprem fem festa grossa, ens agafem la teva recepta per dur-la a terme ben aviat. Salut i gràcies.

    ResponderEliminar
  4. Tot i que a casa no som massa amics del musclos, haig de reconèixer que és un plat senzill i molt atractiu, i segur que triomfa.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Els musclos ens agraden molt, i amb aquesta salseta... per llepar-se els dits!

    ResponderEliminar
  6. Merçe, a casa es un aperitiu estrella. Ptons
    Gemma, el romesco porta nyora i no porta l'ou dur. però esta bonissim. Una abraçada
    Vermells, si us agradant els musclos us agradara.Paraula.Una abraçada
    Josep, doncs uns bons musclos de roca, ummmm...Una abraçada
    Anna, la recepta jo he fet sempre la del llibre per allò de les quantitats exactes però sempre l'he vist fer a casa. Ptons

    ResponderEliminar