jueves, 11 de marzo de 2010

MANDONGUILLES DE POLLASTRE






MANDONGUILLES DE POLLASTRE
-500 G de carn de pollastre picada (cuixes de pollastre desossats i sense la pell)
-1 Ou
-all i julivert picat
-pa ratllat
-1 Ceba picada
-3 Tomàquets ratllats
-oli, sal, pebre, una cullerada de sucre
-picada: 1 all, 6 ametlles torrades i 2 galetes maria
-1 Gotet de vi blanc
-brou de pollastre
En una cassola amb oli fregim la ceba, quan comença a prendre color afegim el tomàquet, la cullerada de sucre i salem. Deixem que es faci i reservem.
A part, en un bol gran barregem la carn, l'ou batut, sal, pebre i l'all i el julivert picat.
Formem les mandonguilles i les passem per pa ratllat. Les fregim, s'escorren sobre paper absorbent ia continuació les afegim a la cassola on tenim el sofregit de ceba i tomàquet. Tirem el gotet de vi i brou que just cobreixi les mandonguilles, deixem coure a foc lent fins que es redueixi el líquid a la meitat.
Fem la picada en el morter, afegim unes cullerades de brou i tirem al guisat. Deixem que faci xup-xup uns cinc minuts i llest
.


Es pot acompanyar de puré de patates, d'arròs blanc, en aquesta ocasió la meva guarnició ha estat cuscus. Al super venen paquets de cuscús precuit, molt senzill de preparar. Amb qualsevol d'aquests acompanyaments tenim un plat únic perfecte.

3 comentarios:

  1. M'apunto també l'acompanyament amb puré de patates, d'aquell tan fi i gustós, amb les teves mandonguilles de pollastre esdevé un àpat per àngels, quina passada de bo. Molts petons.

    ResponderEliminar
  2. Pollastre forever!!
    Aquestes mandonguilles han de ser boníssimes. L'acompanyament tant se val, qualsevol dels que has proposat casa fantàsticament. Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. Cuina vermella, mare meva que exagerats un àpat per àngels! estaven bones però no tant com per "levitar", je, je...;)
    Josep, semprè es un plaer la teva visita. Una abraçada

    ResponderEliminar