skip to main |
skip to sidebar
Uns panets amb la mateixa recepta dels panets d’hamburguesa amb el afegit del tomaquet sec, les olives i aromatitzats amb la farigola.
Senzills de fer i molt bons, per un sopar informal amb un plat d’embotit i formatge, amb una truita, amb el que volgueu.
Si tenim la massa preparada a la nevera, amb menys d’una hora tenim els panets ja que nomès necessitem 30 min. per formar-los i deixar-los llevar i 15 min. de forn.
Ingredients
• 550 g farina de força
• 240 ml llet
• 120 ml aigua
• 60 g mantega tova
• 1 ou (batut)
• 30 g sucre
• 5 g sal
• 1 sobre de llevat de forner
•una grapat d’olives negres tallades ben petites, uns tomaquets secs tallats petits, una mica de farigola.
PANIFICADORA
Escalfem la llet. Afegim tots els ingredients a la cubeta de la panificadora: aigua, llet (calenta), ou (batut), mantega, sucre, sal, farina i llevat.
Connectar el programa d'amassat.
TRADICIONAL
Escalfem la llet i l'afegim a un bol gran, tirem la farina, l'aigua, l'ou batut, el sucre, la sal i el llevat.
Barregem amb una espàtula primer i després a mà.
Quan esta tot integrat afegim la mantega tova, no fosa i continuem amassant fins que tinguem una massa ben fina i elàstica.
PREPARACIÓ
Un cop finalitzat el programa de la panificadora o tinguem una massa llisa si és a mà, posem la massa en una superfície enfarinada i la amassem una mica.
Jo afegeixo els tomaquets i les olives ara, intentant que quedin ben repartits.
Dividim la massa en porcions iguals i els donem forma de bola de la mateixa mida.
Posem els panets a la safata en la qual els forn, els cobrim amb un drap i els deixem reposar una mitja hora, aproximadament.
Preescalfem el forn a 210 º.
Pintem lleugerament els panets amb aigua i espolsem amb la farigola.
Els fornejem de 12-15 minuts amb calor amunt i avall.
Els deixem refredar en una reixeta.
No us sabria dir si és poden congelar, perquè ...
Quan veig aquests pans que feu sempre m'entra el cuquet de comprar-me la panificadora... Però al final no cabrem a la cuina!
ResponderEliminarAmb les olives i el stomàquets ha de quedar un pa molt saborós i molt mediterrani.
ais, quins pans més macos, més tendres i boníssims!!! noia ets una artista.
ResponderEliminarquins panets més bons. Aquests ja no cal acompanyar-los amb res!!
ResponderEliminarHola Gemma, segur que li pots fer un raconet i ja veurás que bé que va. Petons
ResponderEliminarHola Cuina Vermella: Em fareu envermellir! de moment vaig aprenent i experimentant, encara quedar molt . Una abraçada.
Hola Anna, la veritat és que casi van desapareixer abans d'arribar a taula. Un petó.
Moltes gràcies per pujar aquesta recepta!
ResponderEliminarTinc pensat preparar-ne demà mateix, pero canviant les olives per alguna altre cosa, potser probo de fer-ho amb ceba. Ja t'informaré de com m'han quedat ^^
Hola Estel, segur que amb ceba quedant molt bé. Molts petonets i gràcies per la visita.:)
ResponderEliminarMaia,
ResponderEliminarEls pans t'han quedat macos macos. M'imagino que el gust era deliciós. Una abraçada
Maia, aquest pa aromatitzat amb la farigola, les olives i els tomàquets secs ha de ser brutal!!! I que bons que són fets a casa... a més a més, que pots anar barrejant al gust!
ResponderEliminarPetons!
Hola Josep, macos no sabria dir-te però bons ho devian estar perquè van volar...;)
ResponderEliminarHola Merçe, fer pa m'agrada molt però reconec que fer panets m'ha enganxat...M'encanta! Una abraçada.