Tinc la sort de tenir un pescador a casa, el que significa que moltes vegades disposo de peix fresc. D'octubre a març és l'època de les sípies i aquestes son de les últimes que vaig congelar.
Aquesta recepta és d'aquelles de sucar pa ...
SÍPIA EN SALSA D’ATMELLES
-1 kg de sipies
-brou de peix
-1 ceba grossa
-1 tomàquet
-50 gr d’atmelles
-2 grans d’alls
-uns brins de safrà
-julivert
-sal i pebre
-1 llesqueta de pa
-una copeta de vi blanc
-oli d’oliva
Netegeu les sípies i feu-les a trossos.
En una paella amb oli fregiu la llesca de pa i reserveu.
Fregiu la ceba fins que estigui rossa i afegiu els alls pelats i tallats a trossets. Desprès el tomàquet tallat petit i quan casi estigui fet tireu-hi el vi blanc.
Quan tot sigui ben sofregit, casi confitat retire-ho del foc, afegiu-hi les atmelles, la llesca de pa,el pebre, el julivert, el safrà i una mica de brou. Tritureu-ho al minipimer.
En una cassola de fang poseu una mica d’oli, quan sigui calent tireu-hi les sipies, remeneu-les un parell de vegades i afegiu el sofregit.
Deixeu que facin xup-xup fins que les sipies s’estovin, si cal tireu-hi una mica de brou.
Jo les serveixo en la mateixa cassola, ben calentes.
És important vigilar la cocció: a foc lent i remenant sovint perquè no se'ns enganxi a la cassola.
Si voleu utilitzar la tinta, afegir al sofregit abans de triturar-lo.
M'agrada acompanyar-lo d'arròs blanc i així tinc un plat únic.
Si no teniu brou, podeu fer servir aigua calenta.
Si teniu la sort d'aconseguir sípies, calamars o pops i voleu congelar no se us acudeixi netejar-los, es congelen bruts i es descongelen i es netegen abans de cuinar-los.
Les mesures són aproximades, si voleu utilitzar més ceba o més tomàquet ho adapteu al vostre gust.
Aquesta recepta és d'aquelles de sucar pa ...
SÍPIA EN SALSA D’ATMELLES
-1 kg de sipies
-brou de peix
-1 ceba grossa
-1 tomàquet
-50 gr d’atmelles
-2 grans d’alls
-uns brins de safrà
-julivert
-sal i pebre
-1 llesqueta de pa
-una copeta de vi blanc
-oli d’oliva
Netegeu les sípies i feu-les a trossos.
En una paella amb oli fregiu la llesca de pa i reserveu.
Fregiu la ceba fins que estigui rossa i afegiu els alls pelats i tallats a trossets. Desprès el tomàquet tallat petit i quan casi estigui fet tireu-hi el vi blanc.
Quan tot sigui ben sofregit, casi confitat retire-ho del foc, afegiu-hi les atmelles, la llesca de pa,el pebre, el julivert, el safrà i una mica de brou. Tritureu-ho al minipimer.
En una cassola de fang poseu una mica d’oli, quan sigui calent tireu-hi les sipies, remeneu-les un parell de vegades i afegiu el sofregit.
Deixeu que facin xup-xup fins que les sipies s’estovin, si cal tireu-hi una mica de brou.
Jo les serveixo en la mateixa cassola, ben calentes.
És important vigilar la cocció: a foc lent i remenant sovint perquè no se'ns enganxi a la cassola.
Si voleu utilitzar la tinta, afegir al sofregit abans de triturar-lo.
M'agrada acompanyar-lo d'arròs blanc i així tinc un plat únic.
Si no teniu brou, podeu fer servir aigua calenta.
Si teniu la sort d'aconseguir sípies, calamars o pops i voleu congelar no se us acudeixi netejar-los, es congelen bruts i es descongelen i es netegen abans de cuinar-los.
Les mesures són aproximades, si voleu utilitzar més ceba o més tomàquet ho adapteu al vostre gust.
Quina sort poder gaudir de peix pescat a casa... i quina enveja!
ResponderEliminarAquesta slasa és d'aquelles de sucar pa, mmm....
No sabia que era millor congelar les sipies brutes, gràcies pel consell!
Nenaaaaa, quina sort que tens, un pescador a casa!!! Ja ho veig, ell et porta el peix i tu el compenses amb aquests guisats tan bons que surten de les teves cassoles!! Un petó.
ResponderEliminarHola Gemma, i un altre truquet: si tens peix blanc i l'has de congelar treu-li les tripes i congela sense que toqui l'aigua dolça.;)Una abraçada.
ResponderEliminarHola Txell i Quique, fem el que podem...tant un com l'altre;)Una abraçada.