lunes, 11 de octubre de 2010

PA DE MIE

Un pa de motlle ideal, perfecte per emparedats, fins al moment el millor que he provat, de fet pa de mie vol dir pa de molla. Té una crosta daurada però fina i una molla molt esponjosa.
El vaig veure al blog "MADRID TIENE MIGA" i ho he fet exactament igual.


INGREDIENTS:
-335 g de farina de blat blanca de força
-34 g de mantega
-17 g de sucre
-100 gr de llet
-134 gr d'aigua
-6 g de llevat sec
-6 g de sal
PANIFICADORA
Posar a la cubeta l'aigua i la llet a temperatura ambient, afegir el sucre i la sal. Després la farina i el llevat. Quan s'hagi barrejat tot això afegir la mantega.
Programa massa pujada.
Treure de la cubeta i desgasificar. Posar en el motlle untat de mantega i empolvorat de farina i deixar reposar una hora.
Posar al forn a 200 º C, uns 35/40 minuts, fins que estigui ben daurat.
Treure del motlle i deixar refredar damunt d'una reixeta.
TRADICIONAL
En un bol gran posar l'aigua i la llet tèbies. Afegir la farina, el sucre, la sal i el llevat. Amb una espàtula barrejar fins que quedi tot ben integrat. En aquest punt afegir la mantega, pastar bé a sobre el marmol fins que ens quedi una massa ben elàstica.
Deixar fermentar la massa una hora, dins el bol i tapada.
Desgasificar i posar en el motlle que prèviament hem untat de mantega i enfarinat.
Deixem reposar una altra hora.
Posar al forn a 200 º C, 35/40 minuts, fins que estigui ben daurat.
Treure del motlle i deixar refredar sobre una reixeta.


He fet servir un motlle tancat de pa de motlle, per això m'ha quedat tan perfecte i quadrat, però es pot fer perfectament en un motlle de plum-cake, de fet fins ara semprè el feia així.















7 comentarios:

  1. T'ha quedat amb una forma perfecta! I super esponjós i flonjo...
    Aquests pans tous dolços són els meus preferits per esmorzar, deu tenir un gustet de mantega i sucre deliciós.

    ResponderEliminar
  2. I t'ha quedat excel·lent, i la molla llueix sensacional. Mil petons bonica.

    ResponderEliminar
  3. Donçs moltes gràcies per compartir la recepta. L' hauré de provar, que té una bona pinta...

    ResponderEliminar
  4. No sabia que hi haguessin motllos tancats. Hauria dit que no pujaria, però a la foto es veu perfecte!.

    ResponderEliminar
  5. Sembla que es pugui tocar i té pinta de ser flonjo i tovet, mmmm! M'apunto la recepta, encara no he fet mai pa de motlle!

    ResponderEliminar
  6. Hola Gemma, a casa és el que més ens agrada. Es flonjo i no`és trenca al tallar.;)
    Hola Vermells,esta molt bó, te el puntet just de mantega.;)
    Hola Anna, proba'l i ja hem diras.;)
    Hola Glòria, és un motlle de plumcake amb tapa. Més trastos a la cuina...;)
    Hola Fogons, anima't. Rés a veure amb els pans de motlle industrials.;)

    ResponderEliminar
  7. Hola Maia, espectacular aquest pá.
    Pasat per el meu blog y mira que diu la recepta del cuscús.
    Petons preciosa.

    ResponderEliminar