lunes, 7 de febrero de 2011

IL MIO SPAGUETTI NERO, MA NON CRIMINALE...

Espaguetis negres però no criminals .


Després de la fantàstica Setmana Negra Barcelona 2011, en què cada edició l'organització es supera, cada any que passa és millor que l'anterior tant per la presència d'autors com per la quantitat d'activitats a qualsevol mes interessant que se celebren i en la qual es fa molt difícil de decidir-se a qual assistir.(més que res per l’impossibilitat d’assistir a tots els actes)
En fi el meu petit homenatge són aquests spaghettis negres que no criminals o potser si?
Va per vostès Sr Camarasa i Sra Clavé.


Ingredients
-espaghettis frescos negres de tinta de sípia
-una llauna de tomàquet natural triturat de 1/2kg
- 500gr de cloïsses fresques
-1 / 2 cap d'alls pelats i picats
-oli d'oliva, sal i pebre negre al gust
Preparació
Primer de tot es fa la salsa de tomàquet, per a això en una cassola posem el tomàquet, un parell de cullerades d'oli i a foc lent deixem que es vagi fent fins que s'hagi evaporat tota l'aigua i ens quedi una salsa molt espessa.
Això pot trigar de 45 a 60 minuts, a foc suau.
Quan tinguem la salsa preparada ens dediquem a les cloïsses, que haurem posat en un recipient amb aigua salada perquè deixin anar la possible sorra que puguin tenir (calcular mínim una mitja hora)
Les escorrem bé i reservem. En una cassola gran, posem a fregir els alls molt picats en 3 o 4 cullerades i afegim les cloïsses. Ells donem voltes fins que s'obrin. Quan estiguin al punt afegim la salsa de tomàquet i reservem.
I ara és el moment de dedicar-nos a la pasta, la meva dos minuts en aigua bullint i ràpidament escorrem i barregem amb les les cloïsses i el tomàquet. Donem unes voltes i a servir!!!
Bon profit.

Coses a tenir en compte
-A falta de pasta fresca, una bona pasta negra seca que trobarem fàcilment en molts supermercats.
-La salsa de tomàquet ha de reduir molt, ha de quedar molt espessa. Per aquesta raó no s'ha de salar fins al final, a més les cloïsses ja porten sal o sigui que millor no passar-nos. S’ha de fer tapada perquè esquitxa molt.
-Els alls al fregir-los que no es daurin en excés.
-Les cloïsses, si alguna no s'obre rebutjar. Això és molt important.
-La pasta s'ha de menjar-recent feta, els comensals han de esperar-la.
-El pebre que cadascú utilitza el molinet al gust ...i a la talua o si agrada molt el picant, podíem afegir un parell de bitxos a la salsa, traient-just abans de servir o si ens sentim una mica criminals doncs no ... depèn;)

9 comentarios:

  1. Hauràs gaudit molt aquesta Setmana Negra!! Aquests spaguettis fan una cara espectacular, m'encanten amb la salseta!!
    Petonets,
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. No son criminals?
    Ben mirat el que sderia un crim sería deixarlos al plat :P

    Fan una fila espectacular.

    Petons!!

    ResponderEliminar
  3. Maia,
    Dius que quests spaguetti nero no son criminals?
    Son mes brutals que qualsevol dels dolents que tan proliferen per la literatura sueca darrerament!
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  4. Maia, i tant que són criminals aquests spaguetti!! Són "criminalíssims"!! No coneixia el teu bloc, l'he conegut a partir d'un comentari teu a un altre bloc. M'agrada molt el teu "poti-poti" com ho has definit a la capçalera, així que em quedo com a seguidora! Una abraçada, Paula (http://bontiberi.blogspot.com)

    ResponderEliminar
  5. Tienen buena pinta, pero a veces las apariencias enganñan no?;)
    Petons maca

    ResponderEliminar
  6. Hola Sandra, i tant! Petonets
    Hola Gastropuntcat, la veritat és que van desapareixer...Ptons
    Hola Josep,doncs a casa encara varen trobar poca ·brutalitat· el proper cop posare el doble de bitxos i ja veurem;-)...
    Hola Paula,gràcies per la visita i benvinguda. Ara vinc a casa teva.Una abraçada
    Hola Margot, saps que pasa als de casa els hi agradant molt picants i a mi nomes un puntet ho sigui que ...Molts petonets

    ResponderEliminar
  7. es nota molt la pasta de qualitat, a casa fem servir fresca o seca italiana, ummm
    amb cloïses, tota una delicia!

    ResponderEliminar
  8. Gràcies per venir a la meva cuina i afegir-te a la llista de seguidors...
    Estic d'acord amb GPC... aquí el crim sería deixar-los al plat...
    una abraçada

    ResponderEliminar