domingo, 10 de abril de 2011

PIZZA AMB RUCULA I PERNIL



MASSA PER PIZZA
200 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva 
1 culleradeta de sal
25 g de llevat fresc o un sobre de llevat sec
400 g de farina + o –

100 gr de pernil  tallat molt fi
Rucula
Formatge ratllat al gust (jo poso una barreja de emmental, parmesa i mozzarella)

Thermomix
Abocar els líquids i la sal, programar 1 minut, temperatura 40 º, velocitat 2.
Afegir el llevat i la farina, pastar 1 m. v. espiga.
Retirar del vas i estendre-sobre la safata del forn greixada amb oli o sobre paper de forn.
Panificadora
Posar els líquids primer, la farina i el llevat. Programa massa o massa pujada.
Tradicional
Desfer a l'aigua tèbia el llevat. Reservar.
En un bol gran tirar la farina, la sal, l'oli i l'aigua amb el llevat.
Barrejar amb una espàtula, i després pastar fins a tenir una massa llisa i fàcil d'utilitzar. Estendre-sobre la safata del forn greixada amb oli o sobre paper de forn.
PREPARACIÓ
Estirar la massa amb les mans fins que quedi molt fina.
Posar el tomaquet, introduir en el forn preescalfat a 250 º, baixar a 220 º i enfornar 15.
Treure la pizza del forn, posar a sobre el formatge ratllat i tornar a coure 10 minuts.
Quan s'hagi fos el formatge, treure del forn i abans de servir a taula posar per sobre el pernil tallat a encenalls i els fulls de rúcula.
Servir immediatament.

TRUQUETS
Aquesta massa es pot fer i immediatament coure, però a mi m'agrada que reposi una hora, i fins i tot fer-la d'un dia per l'altre. La poso en una bossa de plàstic tancada i la guardo a la nevera. Només cal tenir la precaució de treure-la de la nevera una hora abans perquè aquest a tempertura ambient.

La estirem, la omplim i al forn.



3 comentarios:

  1. Nosaltres ens tirem al "tradicional" (ni thermomix ni panificadora) i el resultat es fantàstic. L'avantatge d'aquestes pizzes es que son a "gust del consumidor" i s'hi pot posar els productes que et vinguin més de gust (o aprofitar els que tinguis a la nevera). La que tu has fet es una molt bona proposta.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Hola Josep,la pizza és d'aquelles menjars que ho admet tot: des de la sofisticació més gran fins a la senzillesa extrema i sempre resulta bona i agrada a tots. Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. M'encanta la rúcula i a les pizzes hi queda molt bé!

    ResponderEliminar