lunes, 19 de septiembre de 2011

PA MIRACLE O PA PYREX







Aqui us deixo la recepta d'aquest pa, és el millor
per començar perquè l'èxit està assegurat. I ja veureu quan el tregueu del forn, l'oloreta que fa la vostra cuina.
Ja m’ho explicareu.




INGREDIENTS
-310 Gr de farina de força
-175 Gr d'aigua
-20 Gr d'oli
-15 Gr de llevat fresc
- 1 cullerada petita de sal
PREPARACIÓ

Tradicional
Posar en un bol gran la farina i desfer el llevat fresc.

Afegir l'oli, la sal i l'aigua. Barrejar amb una espàtula, treure del bol i pastar uns 10 minuts., Després formar una bola.
Posar la massa en un motlle pirex i escampar-hi una mica de farina per sobre
Fer uns talls amb un cúter.
Ficar al forn fred i posar a 220 º durant uns 45 minuts.
Treure del motlle i deixar refredar en una reixeta.


Thermomix
Posar al vas els líquids i el llevat. 2 min./37 º / vel.2.
Afegir la farina i la sal. 10 seg / velocitat 6 i programar 2 min. velocitat espiga.
Treure del vas, i donar a la massa una forma rodona. Posar en el motlle, espolvorejar amb farina, i fer uns talls amb un cúter.
Tapar i posar al forn en fred a 220 º durant uns 45 minuts.
Treure del motlle i deixar refredar en una reixeta.

CONSELLS
El llevat fresc es pot substituir per llevat liofilitzat, és el llevat sec de fleca., no és llevat química tipus Royal. La podem trobar al super (Maizena o Vahine). La proporció és d'uns 4 gr, ½ sobre aprox.

La farina de força la podem trobar en alguns supermercats, podem afegir meitat farina de força i meitat integral.


El motlle pirex ha de ser amb tapa, abans de posar la massa, cal greixar amb una mica d'oli o posar paper de forn tallat a la mida del fons. Jo poso la bola a la tapa i el recipient el faig servir de tapadora.


Es posa al forn fred, sense preescalfar.


La millor manera de escampar-hi farina, és posar una mica d'aquesta en un colador petit, i passar-ho per sobre de la massa donant copets al colador, així ens ira caient la farina suaument per igual i sense grumolls.

Els talls es fan amb un cúter, sinó en  tenim un ganivet afilat ens servirà.


És un pa ràpid per consumir quant es refredi. La molla és una mica densa, per millorar-la i que surti un pa una mica més esponjós, un cop feta la bola, la posem al pirex, el tapem i ho deixem reposar una hora. A continuació s'empolsa amb farina i se li fan els talls.
Llavors es fica al forn, aquest cop si, preescalfat a 220 º C durant 30/35 minuts, tapat.

2 comentarios:

  1. És un dels pans que tenim pendents, però a casa no tenim pirex!
    Va ser un plaer compartir una estona amb tu el dissabte!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Ondia!, sense fermentació?, sense escalfar el forn?...ben bé un "miracle" que t'ha quedat de llibre!!!.
    Em va fer molt contenta conèixe't dissabte Maia. Espero de debò que fós la primera de moltes trobades. Fins la propera!

    ResponderEliminar