sábado, 26 de noviembre de 2011

BLOGS PER LA FAM // SOPA ITALIANA D'HIVERN

http://www.bancdelsaliments.org/ca/noticies/tanquem-inscripcions-de-voluntaris-pel-gran-recapte/_noticia:39/

http://www.flickr.com/photos/bancdelsaliments/sets/72157628151131501/
Avui 26 de novembre, aquest bloc s'uneix al projecte dels blogs contra la fam, amb la recollida d'aliments de llarga durada que el Banc d'Aliments esta fent aquest 25 i 26 de novembre en tots els mercats i en molts supermercats de tot Catalunya. (Llegums, pasta, oli , conserves ...)Aquesta recepta és econòmica i senzilla, però alhora molt nutritiva. Un plat únic que conté hidrats de carboni, proteïnes. fibres i minerals.
Una sopa calenteta i plena d'energia.

SOPA ITALIANA d’HIVERN
INGREDIENTS (4 persones)
60 gr de pasta per a sopa de mida mitjana
1 cullerada d'oli
1 ceba picada menuda
1 pebrot verd tallat petit
1 tija d'api tallat petit
1 pastanaga tallada a dauets
1 fulla de llorer
1 litre d'aigua
100 gr de cigrons cuits
100 gr de tomàquet triturat
4 salsitxes de porc crues
1 fulla de llorer
sal
PREPARACIÓ
En una cassola posar l'oli, i afegir la ceba. Quan estigui toveta, afegir la pastanaga, el pebrot i l'api.
Quan sigui tot sofregit afegir el tomàquet.
Deixar uns 10 minuts a foc baix.
Afegir l'aigua, el llorer i els cigrons. Quan bulli deixar coure uns 15 minuts, a foc lent.
Afegir la pasta i les salsitxes tallades a rodanxes i deixar fins que la pasta sigui cuita (de 6 a 8 minuts)

3 comentarios:

  1. Has fet una fabulosa aportació amb aquesta sopa tan bona! Jo no he estat a temps de participar-hi..

    ResponderEliminar
  2. Hola Anna, calenta i complerta si que ho ´es.Llàstima de la foto que ha sortit fatal. Una abraçada.

    ResponderEliminar
  3. Nosaltres estem recopilant també les nostres receptes. És una iniciativa molt maca amb la qual cal treballar. Us invitem a que us passeu pel nostre blog.

    http://elracodelllepafils.blogspot.com

    ResponderEliminar