domingo, 15 de abril de 2012

ARRÒS A LA MILANESA







Amb aquesta recepta participo en la Recepta del 15, proposada per Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta que aquest mes ens proposa l'arròs.
Un arròs senzill, sense complicacions i amb ingredients dels que tenim sempre per casa: arròs, ceba, alls, un bon brou de carn i uns bolets, en aquest cas jo he fet servir una bossa de bolets variats congelats.
Si fem servir bolets secs recordar posar primer en aigua per rehidratar, i aquesta aigua la podem afegir colada a l'arròs descomptant la quantitat de brou corresponent.
La recepta original es fa amb xampinyons.Tant ens pot servir de primer plat com d'acompanyament d'un segon.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS (4 persones)
-Arròs, 2 tasses grans
-Brou de carn desgreixat, 4 tasses grans, ha de ser com mínim el doble de liquid que d'arròs, però sempre hem de reservar una mica per si ens falta. En cas de no tenir brou casolà sempre podem tirar de brou de "super": en tetrabrik o de “cubitos”...
-2 cebes, 3 grans d'all
-300 gr de bolets . Com eren petits no els he trossejat, si fem servir cahmpiñones o bolets més grans, tallar-les a làmines.
-Sal i pebre
-25 gr de mantega
-Formatge ratllat al gust (jo he posat un manxec sec ratllat al moment)

PREPARACIÓ
En aquest cas que he fet servir bolets congelats, en una mica d'oli fregim els grans d'all picats sense que arribin a daurar-se i tirem els bolets descongelades. Deixem fer fins que estiguin cuits. Reservem. Si han deixat anar una mica de brou, reservem també.
En una altra cassola, ofeguem la ceba ben picada fins que estigui lleugerament daurada. En aquest punt tirem l'arròs, li donem unes voltes i llavors tirem els bolets i la miqueta de suc que hagint deixat anar. Deixem un parell de minuts i tirem el brou bullint, recordeu, el doble de brou que d'arròs.
Salpebrem i deixarem al foc uns 15 minuts, vigilant que no ens quedi sense líquid, usant del brou que tenim en reserva per si ens fes falta.
Ha de quedar un arròs melós, sense líquid però no sec.
Abans de servir, posem la mantequilla i remenem.
A la taula cadascú se serveix formatge ratllat si agrada.
M’ha faltat una mica de julivert ben picadet per sobre però no en tenia.

8 comentarios:

  1. A mi amb l'arròs em guanyes absolutament de totes les maneres, però si a sobre li poses bolets ja és la meva perdició! Té una pinta genial!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Sandra, realment la foto no li fa justicia, és la meva asignatura pendent...
      Petons

      Eliminar
  2. Oh, quina delícia d'arròs. Em perd aquesta aportació que fas! Boníssim!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Marina, és una recepta molt simple però, amb ingredients bàsics, però a la tardor amb bolets frescos és deliciosa.
      Petons

      Eliminar
  3. ARRÒS I BOLETS! una combinació deliciosa. Una molt bona aportació!. Una abraçada !

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Merçe, hi ha algú que no li agradint? Molts petonets

      Eliminar
  4. A la milanesa no tinc mai costum de fer l'arròs. M'apunto la recepta per provar-lo!

    ResponderEliminar
  5. Hola Gemma, tant pot ser una recepta de diari com més de festa.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar