martes, 17 de abril de 2012

L'EXÈRCIT FURIÓS, Fred Vargas.



Una novel-la que enganxa des de la primera pàgina.
L’Exèrcit Furiós és el títol del darrer llibre de Fred Vargas, considerada la reina de la novel•la negra francesa. L’autora ha venut 500.000 exemplars a França i ha estat reconegut com un dels millors llibres de 2011.
En aquesta novel-la, Vargas, que té en el seu haver més de sis milions d’exemplars venuts de tota la seva obra al món, porta al infal-lible comissari Adamsberg a enfrontar-se a una terrorífica llegenda medieval normanda, la de l’Exèrcit Furiós: una horda de cavallers morts vivents que recorren els boscos prenent-se la justícia pel seu compte.
Aquest llibre ha rebut molt bones crítiques. Va dir d’ell la revista Rolling Stone: “Crims complicats, atractius personatges i una forma única de teixir les seves històries. Vargas barreja amb mestria la trama principal amb trames secundàries, diàlegs i descripcions, cultura i humor. Què més podem dir? ¡Llegiu-lo!"


SINOPSIS
Una dona menuda espera el comissari Adamsberg al carrer.
Ell no la coneix, no estan citats. Però l’Adamsberg, fidel al seu olfacte de perdiguer, sap que és ell a qui busca.
Ve de lluny, des d’Ordebec, a Normandia, i està aterrida.
La Lina, la seva filla, ha vist passar la Mesnie d’Hellequin,"l’Exèrcit Furiós”, un horda d’homes i animals, morts i mig descompostos, comandats pel senyor Hellequin, que des de l’Edat Mitjana passa cíclicament pel camí del Bonneval, assenyalant aquells culpables que han quedat impunes dels seus pecats, i profetitzant la seva mort com a resposta a un cert sentit de la justícia.
En la seva visió, la Lina ha reconegut tres dels quatre integrants.
La malastrugança no trigarà a cobrar-se la primera de les víctimes. I la no identificació del quart component de la comitiva generarà el caos en aquesta petita localitat.
Aquesta antiga llegenda medieval sedueix el comissari creat per Fred Vargas que, que tot i que el cas ocorre lluny de la seva circumscripció, acaba viatjant a Normandia per intentar trobar una explicació a les misterioses morts que es produeixen, complint els designis del terrible Exèrcit Furiós.
Amb un peu a Ordebec, les coses es compliquen a París, on en Momo Metxa Curta és acusat de calar foc al cotxe d’un important empresari, amb ell a dins.


A cavall de les dues trames, la gran dama de la novel-la negra francesa ens exhibeix un món imaginari tan seductor com aterridor, pel qual desfilen els seus entranyables personatges, des del poc ortodox Adamsberg i els seus peculiars mètodes – si realment en té, de mètodes- fins al minuciós inspector Danglard, una enciclopèdia oberta amb massa afició pel vi blanc; passant pel narcolèptic tinent Mercadet, la corpulenta tinent Retencourt, capaç de tot, o el tinent Voisinet, un zoòleg especialitzat en peixos.
Fred Vargas va néixer a París el 1957. Va estudiar Història i Arqueologia i ha publicat una sèrie de novel•les policíaques:
L’home del revés, Un lloc incert, La tercera verge, Sota els vents de Neptú, L’home dels cercles blaus, Fuig ràpid, vés lluny, Els que van a morir et saluden, Que es rellevants els morts, Més enllà, a la dreta i Sense llar ni lloc.

http://elracodelcuscus.blogspot.com.es/2009/04/fred-vargas-jo-no-escric-novel-la-negra.html
http://elracodelcuscus.blogspot.com.es/2009/08/fred-vargas-nova-novel-la.html


Font: Editorial Siruela

3 comentarios:

  1. S'acosta el Sant Jordi i el teu blog és de visita obligada. Precisament aquests dies estem elaborant la llista de llibres que vendrem a la paradeta de St Jordi que muntem a l'Institut... Aquest el tindré en compte! ;)

    ResponderEliminar
  2. El tindre en comte per Sant Jordi, que el que he llegit es interesant...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. Gemma, espero que sigui un exit!Una abraçada.

    Gemma, et recomano qualsevol llibre d'aquesta autora. Petonets.

    ResponderEliminar