jueves, 12 de abril de 2012

FINS QUE PASSI LA TEVA FURIA , ASA LARSSON











Ja sabeu que tinc debilitat pels autors nòrdics, avui us porto l'última novel · la de la sueca Asa Larsson, amb una rodoneta a la primera A que no se com escriure...:(


Entrades anteriors:
http://elracodelcuscus.blogspot.com.es/2009/09/aurora-boreal-asa-larsson.html

http://elracodelcuscus.blogspot.com.es/2010/01/nou-llibre-de-asa-larsson.html
http://elracodelcuscus.blogspot.com.es/2011/01/la-nova-novel-la-de-asa-larsson-el-cami.html


Nascuda el 1966, Asa Larsson va estudiar Dret a la Universitat d’Uppsala i va exercir la seva professió en el camp de les lleis tributàries abans de dedicar a escriure.


Confessa que quan va tenir el seu primer fill va canviar la seva manera de percebre el món. El que havia estat la seva vida fins a aquell moment li va semblar monòton i avorrit fins al punt de necessitar un veritable canvi. “Buscava la diversió dins del meu cap”, explica, afegint que la va trobar en la literatura, tant com a lectora i escriptora.


La protagonista de les seves novel•les, Rebecka Martinsson, també va estudiar lleis en Uppsala, i les històries transcorren al poble miner de Kiruna, situat a 145 quilòmetres del Cercle Polar Àrtic i amb tot just 20.000 habitants, entre els quals es compta l’escriptora. Una societat tancada i dominada per les adverses condicions climatològiques que Larsson reflecteix molt bé.


Fins que passi la teva fúria és el quart de la sèrie de sis llibres que Åsa Larsson té previst escriure amb Rebecka Martinsson com a protagonista. I, de moment es tracta de la més poderosa i complexa de les seves novel-les que explica la profunda història sobre l’auge i la caiguda d’una família.


En aquest cas, l'autora, tal com va prometre al seu oncle, un sacerdot retirat, sembla haver aparcat la temàtica religiosa per tractar una qüestió particularment espinosa, tot i que ella insisteix que “no volia mostrar idees polítiques quan vaig començar a escriure, el que passa és que les meves idees sobre el que penso sí que estan a les meves novel-les”.


Un assassinat desperta vells fantasmes de col-laboracionistes nazis a Kiruna. Wilma i Simon són dos joves enamorats que han decidit submergir-se en el gelat llac de Vittangijärvi, al nord de Suècia, a la recerca de les restes d’un avió alemany perdut el 1943.


Mentre bussegen, algú talla la corda de seguretat de Wilma i tapa l’orifici de sortida en el gel. No podran escapar.
Quan la primavera s’apropa al nord de Suècia, el cos de Wilma emergeix de les aigües del riu Torneälven.
Alhora, una figura fantasmal apareix en els somnis de Rebecka Martinsson, la prestigiosa advocada de Kiruna. És el fantasma del cos que ha aparegut al riu?


Al costat de la inspectora de policia Anna-Maria Mella, Rebecka se sumeix en un enigma que desperta antics rumors de col-laboradors nazis a Kiruna, un lloc on la vergonya i el secret controlen els records de la guerra.


I un assassí està disposat a seguir matant per mantenir el passat enterrat per sempre sota el gel i la neu.


Els llibres publicats fins ara al nostre país son:


Aurora boreal


Sangre derramada
Sang vessada


El camí fosc
La senda oscura


Fins que passi la teva furia
Cuando pase tu ira


2 comentarios:

  1. Em vaig llegir Aurora Boreal gràcies a la teva recomanació, així que m'apunto aquest per la llista de sant Jordi ;)

    ResponderEliminar
  2. Hola Gemma, espero que aquest tambè t'agradi.
    Una abraçada

    ResponderEliminar