domingo, 9 de agosto de 2009

EDIMBURG, LA CAPITAL D'ESCÒCIA.

Edimburg és una ciutat plena d'història, edificis antics, castells imponents i carrers plens de llegendes i fantasmes . Es com un museu a l'aire lliure.
És la segona ciutat més gran del país després de Glasgow i es la més visitada del Regne Unit després de Londres.
La ciutat d'Edimburg està per dir-ho així dividida en tres parts, l'Old Town, la New Town i la zona portuària, plena de velles tavernes típiques. La Old Town, famosa pels seus edificis medievals, s'estén sobre una muntanya on hi ha el Castell de Edimburg, la construcció més emblemàtica de la ciutat on es guarden entre altres el Tresor Reial Escocès , les joies de la corona i l'objecte més valuos: la Pedra del Destí. Des de l'esplanada del castell s'estén una allargat i ampla carrer, que és i va ser el centre comercial i social de Edimburgo, la Royal Mile. És el carrer més tradicional de la ciutat i està ple de pubs, llibreries i una pila de botigues de records.
Molts escriptors van viure o van néixer en aquesta ciutat, com Sir Arthur Conan Doyle, Robert Louis Stevenson, Sir Walter Scott i J. K. Rowling, que va escriure el primer llibre de Harry Potter en un pub de la New Town d'Edimburg, l'Elephant House. La New Town s'ha desenvolupat al voltant del vell Edimburg fins al port i se l'anomena "Ciutat Nova", però va ser construïda en etapes entre 1765 i 1850. Aquesta part està plena de cases i moltes zones comercials, és on els habitants de la ciutat fan el dia a dia, deixant la part vella per als visitants i turistes. El carrer més important d'aquesta zona és Prince Street, una gran avinguda comercial. El port ha reformado seus edificis i gràcies al turisme i al comerç ha recobrat el seu esplendor.Ha passat de ser una zona deprimida a ser una de les zones més de moda. Aquí es pot visitar la llotja i el Museu del Mar i visitar el Iot Real Britannia, l'antic vaixell de la reina reconvertit en atracció turística.
El casc antic d'Edimburg és patrimoni mundial de la humanitat des de 1995.
Nota: al collage hi ha una fotografia "colada per equivocació", la dels animals dissecats, que pertany al Museu Kelvingrove de Glasgow.

2 comentarios:

  1. Maia,
    En un viatge que vam fer fa anys per Escòssia, ens vam quedar 2 o 3 dies a Edimburg. Era l'època del festival d'estiu i la ciutat bullía de cultura pels quatre costats. La part que més recordo és la Royal Mile i la gran sensació que em va fer l'entrada per Princess street, tot i que anava conduint em vaig quedar estorat al veure aquell magnífic parc amb el majestuos castell al fons que és presentava davant ls nostres ulls. Inoblidable !!

    ResponderEliminar
  2. Hola Josep, nosaltres varem arribar a la nit i veure el castell il-luminat a dalt va ser impresionant.

    ResponderEliminar