miércoles, 31 de marzo de 2010

L'ÚLTIM DE DONNA LEON I LORENZO SILVA


Dues novel-les acabades de  sortir de l'editorial, Qüestió de fe  de Donna Leon i L'estratègia de l'aigua de Lorenzo Vila. Encara no les he llegit (aprofitaré aquestes vacances per fer-ho) però estic segura que no em  decebrem.
Aqui teniu dues entrades anteriors que vaig fer sobre aquets autors.
http://elracodelcuscus.blogspot.com/2009/04/donna-leon-senfronta-amb-lecomafia-en.html

http://elracodelcuscus.blogspot.com/2009/07/lorenzo-silva.html

Un nou cas per a Brunetti, on la burocràcia i la calor sufocant de l’estiu venecià marquen l’atmosfera d’una novel•la plena d’enganys i amb un final explosiu i inesborrable.
Mentre el commissario Brunetti prepara les maletes per fugir de la calor de l’agost venecià, el seu col•lega Vianello li demana ajuda per resoldre un problema personal: la seva tieta s’ha obsessionat per l’astrologia i s’està gastant els diners del negoci familiar amb un endeví que no sembla que mostra totes les cartes.
Al mateix temps, al despatx de Brunetti arriben indicis d’irregularitats als jutjats de la ciutat. Quan sembla que l’assumpte no va més enllà d’unes discrepàncies internes, l’assassinat d’un dels implicats farà que Brunetti torni sobtadament a Venècia per dirigir la investigació. Què té a veure la mort d’aquest home amb les sospites de corrupció a la magistratura veneciana?
Amb un cop d’efecte magistral, a Qüestió de fe Donna Leon construeix un nou cas per a Brunetti, on la burocràcia i la calor sufocant de l’estiu venecià marquen l’atmosfera d’una novel•la plena d’enganys i amb un final explosiu i inesborrable
FONT: Edicions62


Un nou cas de Bevilacqua i Chamorro, després de quatre anys d'espera.
Una novel.la sobre la paternitat, la resistència davant del mal i l'abisme entre justícia i venjança.
Després d'una decebedora experiència amb el sistema judicial, que ha posat en llibertat a un assassí al que havia detingut després d'una llarga recerca, el brigada Bevilacqua, àlies Vila, es troba desencantat i més escèptic del que acostuma. Així s'enfronta al nou cas que li ocupa: un home anomenat Oscar Santacruz ha aparegut amb dos tirs al clatell a l'ascensor de casa seva. Sembla el «treball» d'un professional, el que sembla desmesurat donada la poca transcendència de la víctima, que té alguns antecedents menors per tràfic de drogues i violència de gènere. Vila i la seva companya, la sergent Chamorro, afronten la tasca, molt a contracor per part de Vila, actitud que començarà pagant «el nou», Arnau, un jove guàrdia que a poc a poc s'anirà guanyant la confiança del brigada.
Sembla que els problemes en la vida d'Óscar, a part dels seus frecs amb la justícia, es limiten al seu divorci, mal portat i amb un fill pel mig. Però, què amaga la denúncia que pesava sobre la víctima per maltractaments? ¿I la seva detenció per tràfic de drogues? En què foscos assumptes estava embolicat aquest home en aparença tan poc perillós?
Una novel.la sobre els clarobscurs de les relacions, sobre els errors i encerts dels jutges, sobre els viaranys de la moderna investigació policial, sobre les injustícies que provoquen les lleis i sobre el mal, que sovint està entre el que tenim més a prop, fins i tot entre el que un dia estimem.F
FONT: Ediciones Destino

3 comentarios:

  1. Maia,

    Gràcies per les recomanacions. Sinó ara, per Sant Jordi, que falta poquet, segur que cauen (al menys el de la Donna Leon, de la qual som "fans irreductibles" al cafè de nit).
    Una abraçada i bones festes.

    ResponderEliminar
  2. Com en Joseo, jo també ja faig llista per Sant Jordi... El de Donna Leon caurà segur :)

    ResponderEliminar
  3. Hola Josep, jo tambè en sóc una incondicional d'en Brunetti...Una abraçada.
    Hola Gemma,la Donna Leon semprè és una bona elecció. Una abraçada.

    ResponderEliminar