PA INTEGRAL AMB BUTTERMILCH, PASTANAGA i NOUS.
PANIFICADORA I TRADICIONAL
Una nova recepta de pa, daurat, una mica dolç, amb una molla una mica humida i molt saborós. És perfecte per prendre'l amb formatge.
INGREDIENTS
- 275 de buttermilch
-1 cullerada d'oli d'oliva
-1 cullerada de mel
-1 culleradeta de sal
-200g farina de força
-150g farina integral
-1 culleradeta llevat sec
-2 pastanagues petites ratllades o picades molt fines.
-200g farina de força
-150g farina integral
-1 culleradeta llevat sec
-2 pastanagues petites ratllades o picades molt fines.
-1 grapat de nous
-llavors de lli
PREPARACIÓ PANIFICADORA
Posar els ingredients líquids per aquest ordre: buttermilch, oli, mel.
A continuació les farines, la sal i el llevat. Quan dóna el senyal afegim les nous i la pastanaga.
Programa: pa integral.
Un cop ha finalitzat el traiem de la cubeta i el deixem refredar.
PREPARACIÓ TRADICIONAL
En un bol gran posem les farines i el llevat, tirem la resta dels ingredients (excepte la pastanaga i les nous) i barregem amb una espàtula fins que la massa comenci a formar-se.
Traiem la massa i la posem a la taula. Seguim pastant fins a obtenir una massa ferma però fàcil de treballar. Ha de quedar una massa ni molt enganxosa ni molt dura.
En aquest punt afegim la pastanaga i les nous. Formem una bola i deixem reposar una hora.
Tornem a pastar, formem una altra vegada una bola i deixem reposar una altra hora.Amb cura, fem els talls i passem a la safata del forn.
Forn preescalfat a 250 º, 5 minuts i baixem la temperatura a 220 º.
+ o - 35 minuts foc amunt i avall.
COSASSSS ....
El buttermilch l'he trobat al Lidl.
De vegades he utilitzat un iogurt i aigua fins obtenir els 275 gr i queda també molt bo.
El líquid ha d'estar a temperatura ambient.
Les llavors que he posat són de lli daurat, però això va a gustos.
No totes les farines absorbeixen igual, si veiem que necessitem afegir més líquid, ho fem a cullerades, així segur que no ens passem.
Això és igual tant si fem el pa amb la panificadora o a mà.
La taula de treball hem enfarina-lar el mínim, si la massa és molt enganxosa anem fent reposos de 5m, fins que la puguem treballar bé. Ha de ser una massa tova i elàstica.
Els repòs els faig en un bol gran tapat amb un plàstic.
Les pastanagues han d'estar ratllades molt fines.
Importantíssim el cop de vapor: polvoritzar aigua al forn just abans de ficar el pa al forn.
-llavors de lli
PREPARACIÓ PANIFICADORA
Posar els ingredients líquids per aquest ordre: buttermilch, oli, mel.
A continuació les farines, la sal i el llevat. Quan dóna el senyal afegim les nous i la pastanaga.
Programa: pa integral.
Un cop ha finalitzat el traiem de la cubeta i el deixem refredar.
PREPARACIÓ TRADICIONAL
En un bol gran posem les farines i el llevat, tirem la resta dels ingredients (excepte la pastanaga i les nous) i barregem amb una espàtula fins que la massa comenci a formar-se.
Traiem la massa i la posem a la taula. Seguim pastant fins a obtenir una massa ferma però fàcil de treballar. Ha de quedar una massa ni molt enganxosa ni molt dura.
En aquest punt afegim la pastanaga i les nous. Formem una bola i deixem reposar una hora.
Tornem a pastar, formem una altra vegada una bola i deixem reposar una altra hora.Amb cura, fem els talls i passem a la safata del forn.
Forn preescalfat a 250 º, 5 minuts i baixem la temperatura a 220 º.
+ o - 35 minuts foc amunt i avall.
COSASSSS ....
El buttermilch l'he trobat al Lidl.
De vegades he utilitzat un iogurt i aigua fins obtenir els 275 gr i queda també molt bo.
El líquid ha d'estar a temperatura ambient.
Les llavors que he posat són de lli daurat, però això va a gustos.
No totes les farines absorbeixen igual, si veiem que necessitem afegir més líquid, ho fem a cullerades, així segur que no ens passem.
Això és igual tant si fem el pa amb la panificadora o a mà.
La taula de treball hem enfarina-lar el mínim, si la massa és molt enganxosa anem fent reposos de 5m, fins que la puguem treballar bé. Ha de ser una massa tova i elàstica.
Els repòs els faig en un bol gran tapat amb un plàstic.
Les pastanagues han d'estar ratllades molt fines.
Importantíssim el cop de vapor: polvoritzar aigua al forn just abans de ficar el pa al forn.
Felicitats! té molt bona pinta, el primer pa que vaig provar de pastanaga va ser a Alemanya i estava boníssim segur que les nous el milloren ;-)
ResponderEliminarPetons
Gràcies Mònica! Vaig pensar que si el pastís de pastanaga está tabt bó, perquè no probar de fer un pa, i la veritat és que ens ha agradat molt. Fins aviat;)
ResponderEliminarHola Maia, aquest pa es deliciós!!!
ResponderEliminarPero no el puc copiá, sen dona malamente fer pá...
Pero soc adicta a tot tipus de pa.
Petons
Ostres, quin pa més original, amb pastanaga i mel... i buttermilch, que no he tastat mai!
ResponderEliminarM'imagino que deu quedar molt gustós i un pèl dolç, ideal per prendre per esmorzar :)
oooooooh!! quina ilusió el comentari sobre les madalenes, són bones i fàcils, eh? :D
ResponderEliminarI aquest pa... ha de ser bonissima aquesta combinació! Fa dies que comentem que tenim ganes de fer un pastís de pastanaga, però potser et copiem la idea! ;)
Quina bona combinació amb les pastanagues i les nous. Ha de ser super gustós, i amb formatge.... mmmm
ResponderEliminarHola Margot, t'has de fer amb una panificadora. ;)Petons
ResponderEliminarHola Gemma, te un punt dolç pero no massa. Per esmorzar amb melmelada i també amb formatges o pates esta molt bó.Una abraçada.
Hola Fogons, el bescuit de pastanaga és dels que més m'agrada. Una abraçada.
Hola Anna, jo el vaig fer per acompanyar una tabla de formatges i va volar, tot i que als nanos el pa integral no és el que més els hi agrada pero aquest si que va tindre exit. ;)