Aquesta és una recepta que vaig aprendre en un taller de pa francès a Bonfocs. No és un brioix per la quantitat de mantega que porta, un autèntic brioix porta més, però us puc assegurar que és un pa dolç exquisit.
PAIN BRIOCHÉ
500 gr de farina blanca
250 gr de llet
2 ous
40 gr de sucre
25 gr de llevat fresc
10 g de sal
100 gr de mantega
1 ou per pintar la superfície
Posar tots els ingredients menys la mantega en un bol.
Barrejar bé, pastar i afegir la mantega. Integrar bé en la massa.
Posar en un bol, tapar i deixar reposar unes dues hores.
Tallar en porcions, donar forma i pintar la superfície amb ou. Jo he fet sis boletes que he posat en un motlle rodó.
Deixar llevar 90 minuts.
Preescalfar el forn a 200 º, tornar a pintar amb ou i posar al forn.
Coure fins que estigui ben daurat, uns 30/40 minuts. Podem punxar amb un escuradents fins que surti net.
És molt important el pas de no barrejar tots els ingredients junts, com és una massa molt rica per l'addició d'ous i mantega, millor afegir la mantega un cop la massa estigui ben integrada. Si no ho féssim així, la massa resultaria molt pesada i possiblement no pujaria, amb el que ens quedaria un pa "endurit" i sec.
PAIN BRIOCHÉ
500 gr de farina blanca
250 gr de llet
2 ous
40 gr de sucre
25 gr de llevat fresc
10 g de sal
100 gr de mantega
1 ou per pintar la superfície
Posar tots els ingredients menys la mantega en un bol.
Barrejar bé, pastar i afegir la mantega. Integrar bé en la massa.
Posar en un bol, tapar i deixar reposar unes dues hores.
Tallar en porcions, donar forma i pintar la superfície amb ou. Jo he fet sis boletes que he posat en un motlle rodó.
Deixar llevar 90 minuts.
Preescalfar el forn a 200 º, tornar a pintar amb ou i posar al forn.
Coure fins que estigui ben daurat, uns 30/40 minuts. Podem punxar amb un escuradents fins que surti net.
És molt important el pas de no barrejar tots els ingredients junts, com és una massa molt rica per l'addició d'ous i mantega, millor afegir la mantega un cop la massa estigui ben integrada. Si no ho féssim així, la massa resultaria molt pesada i possiblement no pujaria, amb el que ens quedaria un pa "endurit" i sec.
M'encanta el pa tipus brioix, ben suau i esponjós... és el meu preferit per esmorzar!
ResponderEliminarMe'n puc endur un trosset per l'esmorzar de Reis? Quina bona pinta té!
ResponderEliminarEspero que t'hagin portat moltes coses :)
Petons,
Sandra
Doncs a veure si començo a fer aquest brioix i em trec la por, perquè no sé perquè aquestes receptes em fan molt i molt respecte. El teu mola i molt! molts petons Maia.
ResponderEliminarQue bo que es el brioix!!
ResponderEliminarT'ha quedat sensacional!!
Una abraçada
Quin goig que fa aquest brioix. A mi aquest tipus de masses es fan una miqueta de respecte, encara que a ppoc a poc vaig fent les meves pràctiques per anar perdent la por. La teva em sembla una recepta perfecta per continuar practicant.
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
El pa de brioix és molt bo i aquest fa molt bona pinta.
ResponderEliminarOh, quina bona pinta que fa!! Jo en faig un de molt semblant, amb un pèl menys de mantega... i per esmorzar, m'encanta!
ResponderEliminarPetons!
Hola Gemma, la veritat és que es bon esmorzar.Una abr´çada.
ResponderEliminarHola Sandra, amb xocolata desfeta va ser el nostre esmorzar de reis...i no hem puc queixar;)espero que amb tu hagint sigut generosos. Petons.
Hola Txell, amb totes les coses tant bones que fas no m'ho puc creure!!!Una abraçada.
Hola Anna, a més li pots donar diferentes formes. A vegades en faig panets individuals per el berenar i et puc dir que desapareixent rapidament...
Hola Dolça, anima't, ja veus que la recepta és senzilla. Ja m'explicaras. Petons.
Hola Josep, és una llaminadura.;-))
Hola Merçe, per esmorzar i per berenar!!!Una abraçada.
Quina bona pinta que té aquest briox, i amb una mica de xocolata... deliciós.
ResponderEliminares veu boníssim. potser no és un brioche per la mantega, però qui ho diria? per esmorzar, ummmm
ResponderEliminar