jueves, 6 de enero de 2011

PAIN BRIOCHÉ

Aquesta és una recepta que vaig aprendre en un taller de pa francès a Bonfocs. No és un brioix per la quantitat de mantega que porta, un autèntic brioix porta més, però us puc assegurar que és un pa dolç exquisit.

PAIN BRIOCHÉ
500 gr de farina blanca
250 gr de llet
2 ous
40 gr de sucre
25 gr de llevat fresc
10 g de sal
100 gr de mantega
1 ou per pintar la superfície

Posar tots els ingredients menys la mantega en un bol.
Barrejar , pastar i afegir la mantega. Integrar en la massa.
Posar en un bol, tapar i deixar reposar unes dues hores.
Tallar en porcions, donar forma i pintar la superfície amb ou. Jo he fet sis boletes que he posat en un motlle rodó.
Deixar llevar 90 minuts.
Preescalfar el forn a 200 º, tornar a pintar amb ou i posar al forn.
Coure fins que estigui ben daurat, uns 30/40 minuts. Podem punxar amb un escuradents fins que surti net.


És molt important el pas de no barrejar tots els ingredients junts, com és una massa molt rica per l'addició d'ous i mantega, millor afegir la mantega un cop la massa estigui ben integrada. Si no ho féssim així, la massa resultaria molt pesada i possiblement no pujaria, amb el que ens quedaria un pa "endurit" i sec.
Posted by Picasa

10 comentarios:

  1. M'encanta el pa tipus brioix, ben suau i esponjós... és el meu preferit per esmorzar!

    ResponderEliminar
  2. Me'n puc endur un trosset per l'esmorzar de Reis? Quina bona pinta té!

    Espero que t'hagin portat moltes coses :)
    Petons,
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Doncs a veure si començo a fer aquest brioix i em trec la por, perquè no sé perquè aquestes receptes em fan molt i molt respecte. El teu mola i molt! molts petons Maia.

    ResponderEliminar
  4. Que bo que es el brioix!!
    T'ha quedat sensacional!!
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Quin goig que fa aquest brioix. A mi aquest tipus de masses es fan una miqueta de respecte, encara que a ppoc a poc vaig fent les meves pràctiques per anar perdent la por. La teva em sembla una recepta perfecta per continuar practicant.
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  6. El pa de brioix és molt bo i aquest fa molt bona pinta.

    ResponderEliminar
  7. Oh, quina bona pinta que fa!! Jo en faig un de molt semblant, amb un pèl menys de mantega... i per esmorzar, m'encanta!
    Petons!

    ResponderEliminar
  8. Hola Gemma, la veritat és que es bon esmorzar.Una abr´çada.
    Hola Sandra, amb xocolata desfeta va ser el nostre esmorzar de reis...i no hem puc queixar;)espero que amb tu hagint sigut generosos. Petons.
    Hola Txell, amb totes les coses tant bones que fas no m'ho puc creure!!!Una abraçada.
    Hola Anna, a més li pots donar diferentes formes. A vegades en faig panets individuals per el berenar i et puc dir que desapareixent rapidament...
    Hola Dolça, anima't, ja veus que la recepta és senzilla. Ja m'explicaras. Petons.
    Hola Josep, és una llaminadura.;-))
    Hola Merçe, per esmorzar i per berenar!!!Una abraçada.

    ResponderEliminar
  9. Quina bona pinta que té aquest briox, i amb una mica de xocolata... deliciós.

    ResponderEliminar
  10. es veu boníssim. potser no és un brioche per la mantega, però qui ho diria? per esmorzar, ummmm

    ResponderEliminar