sábado, 8 de octubre de 2011

PANETS DE SÈGOL I CERVESA





















Uns panets d'un color daurat preciós, aromàtics i amb una textura rústica genial, gràcies al sègol. Amb aquestes quantitats, surten vuit panets.
RECEPTA
300ml de cervesa rossa
1 ou batut
30 ml d'oli d'oliva
1 cullerada de cafè de sal
1 cullerada de mel
350gr de farina de força
200 gr de farina de sègol
1 sobre de llevat sec
sèsam negre i natural
PREPARACIÓ
TRADICIONAL
En un bol batre l'ou, afegir la cervesa, l'oli, la sal i la mel i barrejar bé.
Afegir les farines i el llevat, barrejar amb una espàtula.
Treure del bol, pastar fins obtenir una massa llisa.
Poseu en el bol i tapada, deixar reposar fins que dobli el volum, + o-1 hora.
Preescalfar el forn a 220 º, calor amunt i avall.
Treure l'aire i tornar amassar, formar els panets.
Deixar-los llevar una altra hora, han de doblar la mida.
Ruixar-los amb aigua, escampar-hi el sèsam al gust.
Baixar la temperatura a 200 º, enfornar amb vapor 15 min.
PANIFICADORA
Afegir els líquids, la farina i el llevat per aquest ordre. Programa massa pastada.
Poseu en el bol i tapada, deixar reposar fins que dobli el volum, + o-1 hora.
Preescalfar el forn a 220 º, calor amunt i avall.
Treure l'aire i tornar amassar, formar els panets.

Deixar-los llevar una altra hora, han de doblar la mida.
Ruixar amb aigua, escampar-hi el sèsam al gust.
Baixar la temperatura a 200 º, enfornar amb vapor 15 min.

2 comentarios:

  1. Caram, són ideals per esmorzar! M'encanta com queda el sègol, el pa surt boníssim
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Quins panets més bofons! Tenen una pinta deliciosa! Jo encara no m'he atrevit a fer pa a casa, però és una assignatura que tinc pendent!

    Fins avait!
    Anna

    ResponderEliminar