Uns panets d'un color daurat preciós, aromàtics i amb una textura rústica genial, gràcies al sègol. Amb aquestes quantitats, surten vuit panets.
RECEPTA
300ml de cervesa rossa
1 ou batut
30 ml d'oli d'oliva
1 cullerada de cafè de sal
1 cullerada de mel
350gr de farina de força
200 gr de farina de sègol
1 sobre de llevat sec
sèsam negre i natural
PREPARACIÓ
TRADICIONAL
En un bol batre l'ou, afegir la cervesa, l'oli, la sal i la mel i barrejar bé.
Afegir les farines i el llevat, barrejar amb una espàtula.
Treure del bol, pastar fins obtenir una massa llisa.
Poseu en el bol i tapada, deixar reposar fins que dobli el volum, + o-1 hora.
Preescalfar el forn a 220 º, calor amunt i avall.
Treure l'aire i tornar amassar, formar els panets.
Deixar-los llevar una altra hora, han de doblar la mida.
Ruixar-los amb aigua, escampar-hi el sèsam al gust.
Baixar la temperatura a 200 º, enfornar amb vapor 15 min.
PANIFICADORA
Afegir els líquids, la farina i el llevat per aquest ordre. Programa massa pastada.
Poseu en el bol i tapada, deixar reposar fins que dobli el volum, + o-1 hora.
Preescalfar el forn a 220 º, calor amunt i avall.
Treure l'aire i tornar amassar, formar els panets.
Deixar-los llevar una altra hora, han de doblar la mida.
Ruixar amb aigua, escampar-hi el sèsam al gust.
Baixar la temperatura a 200 º, enfornar amb vapor 15 min.
300ml de cervesa rossa
1 ou batut
30 ml d'oli d'oliva
1 cullerada de cafè de sal
1 cullerada de mel
350gr de farina de força
200 gr de farina de sègol
1 sobre de llevat sec
sèsam negre i natural
PREPARACIÓ
TRADICIONAL
En un bol batre l'ou, afegir la cervesa, l'oli, la sal i la mel i barrejar bé.
Afegir les farines i el llevat, barrejar amb una espàtula.
Treure del bol, pastar fins obtenir una massa llisa.
Poseu en el bol i tapada, deixar reposar fins que dobli el volum, + o-1 hora.
Preescalfar el forn a 220 º, calor amunt i avall.
Treure l'aire i tornar amassar, formar els panets.
Deixar-los llevar una altra hora, han de doblar la mida.
Ruixar-los amb aigua, escampar-hi el sèsam al gust.
Baixar la temperatura a 200 º, enfornar amb vapor 15 min.
PANIFICADORA
Afegir els líquids, la farina i el llevat per aquest ordre. Programa massa pastada.
Poseu en el bol i tapada, deixar reposar fins que dobli el volum, + o-1 hora.
Preescalfar el forn a 220 º, calor amunt i avall.
Treure l'aire i tornar amassar, formar els panets.
Deixar-los llevar una altra hora, han de doblar la mida.
Ruixar amb aigua, escampar-hi el sèsam al gust.
Baixar la temperatura a 200 º, enfornar amb vapor 15 min.
Caram, són ideals per esmorzar! M'encanta com queda el sègol, el pa surt boníssim
ResponderEliminarPetons
Sandra
Quins panets més bofons! Tenen una pinta deliciosa! Jo encara no m'he atrevit a fer pa a casa, però és una assignatura que tinc pendent!
ResponderEliminarFins avait!
Anna