domingo, 29 de abril de 2012

CARROT CAKE



Les pastanagues s'han utilitzat en pastissos dolços des de l'època medieval, durant la qual els edulcorants  eren escassos i cars, mentre que les pastanagues, que contenen més sucre que qualsevol altre vegetal, a més de la remolatxa sucrera, eren molt més fàcils d'aconseguir i s'utilitzaven per fer postres dolços.


Els orígens del coq de pastanaga es creu que procedeixen de Göteborg, Suècia. Però la popularitat del pastís de pastanaga ressorgir probablement a Gran Bretanya a causa del racionament durant la Segona Guerra Mundial.


Els pastissos de pastanaga van estar àmpliament disponibles en restaurants i cafeteries nord-americans a principis dels anys 60 del segle passat. Al principi eren un article nou, però a moltes persones els va agradar tant que va passar a ser unes postres corrent.


La meva recepta és una adaptació perquè resulti un pastís més lleuger que l'original de la recepta americana.He suprimit la mantega (30 gr) del pa de pessic per oli i totalment la de la cobertura (40gr). Crec que el greix que porta el formatge ja és suficient.El resultat és un pastís suau, dens i humit i que es manté molt bé durant un parell de dies si dura prou ...Espero que us agradi.


INGREDIENTS400 gr de pastanagues ratllades
200 gr de sucre morè
4 ous
30 gr d'oli de gira-sol
350 gr de farina
1 cullerada de cafè de sal
2 cullerades de cafè de canyella mòlta
100 gr de nous picades grollerament
1 sobre de llevat royal
Per cobrir el pastís:
180 gr de formatge mascarpone
1 llimona
150 de sucre glass


PREPARACIÓ
Primer de tot, peleu les pastanagues i ratllar-les fines.
Escalfar el forn a 170 º C.Greixar i enfarinar un motlle rodó. Reservar.
En un bol gran, trencar els ous i afegir el sucre. 
Batre durant dos minuts.
Sense deixar de batre incorporar l'oli en un fil.
Incorporar la farina tamisada amb la sal i el llevat. 
Afegir les pastanagues ratllades i les nous.
Abocar la barreja al motlle i coure al forn al voltant de 50 minuts.
Desemmotlleu amb molta cura i deixar refredar sobre una reixeta. Reservar.
En un altre bol, posar el formatge mascarpone, el sucre glass i el suc de llimona. Batre bé fins que quedi a punt de pomada.
Amb ajuda d'una espàtula untar el pastís abans de servir espolvorejar amb una mica de canyella mòlta.



5 comentarios:

  1. Dons el formatge mascarpone no es precisament de dieta,eh???...jajaja
    Que caram...un dia es un dia...
    Dixosses dietes,ainssssssssss
    Petonets.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gemma!
      Imaginat si a sobre li poses la mantega...ja, ja ja saps que els americans és molt de tot: molt greix, molt sucre i molt gran...ho sigui que el meu no és de régim però si més lleugeret!
      Molts petonets

      Eliminar
  2. Són tan bons els pastissos de pastanaga, ja tinc ganes de fer-ne una altra vegada!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bonissíms, m'encantant. I els teus pastissets especiats hem van agradar molt.
      Petonets

      Eliminar
  3. M'encanten els pastissos de pastanaga!
    I a casa segur que no duren dos dies, je je je...

    ResponderEliminar